ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Νέο πρόγραμμα στήριξης ανενεργών νέων Μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Νέο πρόγραμμα στήριξης ανενεργών νέων Μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Ένα νέο πρόγραμμα που στοχεύει στην επανένταξη των ανενεργών νέων (εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης) έχει πρόσφατα τεθεί σε εφαρμογή. Στοχεύει στην ενίσχυση της προσφοράς Υπηρεσιών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής σε 4000 νέους, ηλικίας 15-29 ετών, που έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην αγορά εργασίας της Κύπρου αλλά για διάφορους λόγους βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρω­παϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ) και από εθνι­κούς πό­ρους και στοχεύει στην αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης ανεργίας των νέων και ειδικότερα της ομάδας ατόμων NEET.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου, θα προσφέρονται δωρεάν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Καθοδήγησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε άνεργους νέους, από Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικούς Ψυχολόγους. Όπου κρίνεται αναγκαίο, θα προσφέρεται περαιτέρω μαθησιακή, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη μέσω παραπομπών σε εξειδικευμένο, προσοντούχο προσωπικό.
Κατά τη διάρκεια της Συμβουλευτικής διαδικασίας θα γίνεται αξιολόγηση των δεξιοτήτων, γνώσεων, ικανοτήτων και στάσεων των ατόμων ΝΕΕΤ, με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων επαγγελματικού προσανατολισμού. Στη βάση αυτή και έχοντας υπόψη τα δεδομένα και τις τυχόν επιδιώξεις των ενδιαφερομένων, οι Σύμβουλοι θα βοηθούν τους νέους στον καταρτισμό Ατομικού Σχεδίου Δράσης, με κύριο στόχο την ενθάρρυνσή τους για ένταξη στην αγορά εργασίας, σε προγράμματα κατάρτισης, ή και επανένταξή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα συμπεριλαμβανομένων και προγραμμάτων Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Οι υπηρεσίες προσφέρονται σε όλες τις επαρχίες από την κοινοπραξία εταιρειών που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Compass4U, Enoros Consulting και Ariston Psychometrics - .
Για διευθέτηση προσωπικού ραντεβού, παρακαλώ καλέστε στο τηλέφωνο 22795002 ή 22795007 από τις 8:00 – 17.00.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top