ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση εργασιών του Θερινού Εργαστηρίου «FABRITOPIA», από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου.

Παρουσίαση εργασιών του Θερινού Εργαστηρίου «FABRITOPIA», από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των εργασιών του Θερινού Εργαστηρίου 2018, «FABRITOPIA». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, στον χώρο του Youth Makerspace στη Λάρνακα, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 


Το εργαστήρι έλαβε χώρα από 2 - 13 Ιουλίου στον χώρο του νέου προγράμματος του Οργανισμού Νεολαίας «Youth Makerspace Larnaka», στη Λάρνακα. Στόχος του Θερινού Εργαστηρίου 2018 ήταν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός φυσικού πρωτότυπου, σε πραγματική κλίμακα, με την ουσιαστική ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών σ’ ένα ολιστικό πλαίσιο διαδικασίας αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και κατασκευής. Το Θερινό Εργαστήρι Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου διοργανώνεται ετησίως εκ περιτροπής, από όλα τα Αρχιτεκτονικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κύπρου και αποτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό γεγονός
Οι φοιτητές αρχιτεκτονικής που συμμετείχαν στο εν λόγω εργαστήρι, εφάρμοσαν μια ενοποιημένη διαδικασία ανάπτυξης και υλοποίησης της αρχιτεκτονικής ιδέας, η οποία βασίζεται στις αρχές του υπολογιστικού σχεδιασμού (computational design) και της ρομποτικής κατασκευής (robotic fabrication).
Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου, κ. Χρίστος Χριστοδούλου, ανέφερε πως η διοργάνωση των Θερινών Εργαστηρίων είναι θεσμός και αποτελεί μία από τις προτεραιότητες στο ετήσιο πρόγραμμα δράσεων του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου.
Ο κ. Χριστοδούλου, τόνισε επίσης το γεγονός ότι μέσα από τη συγκεκριμένη δράση δίνεται η ευκαιρία στη νέα γενιά Αρχιτεκτόνων, που προέρχεται από διαφορετικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και χώρες σπουδών, να συνυπάρξουν ομαδικά και να αναδείξουν με τη δημιουργική τους σκέψη τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, αφού έχουν τη δυνατότητα να εμπλακούν σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, που αρχίζει από τη σύλληψη της αρχικής ιδέας, την επεξεργασία ψηφιακών μέσων σχεδιασμού, αναπαράστασης και διαχείρισης υλικότητας.
Με τη σειρά του, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Οργανισμού Νεολαίας, κ. Μενέλαος Μενελάου, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστήμιου Κύπρου για την άψογη συνεργασία και το άρτιο αποτέλεσμα, δήλωσε ότι: «Το έργο που δημιούργησαν οι νεαροί αρχιτέκτονες αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα και την καλύτερη εξήγηση του τί είναι το Makerspace. Ένας χώρος, όπου οι νέοι μπορούν να αναπτύξουν τις ιδέες τους, μέσα από την έκφραση της δημιουργικότητάς τους, τη χρήση της τεχνολογίας, την καθοδήγηση από έμπειρους εκπαιδευτές, τη συνεύρεση και τη συνεργασία με άλλους νέους και τέλος τη σύνδεση με την αγορά εργασίας και τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας».
Τέλος, το Θερινό Εργαστήριο 2018 αποτελεί άλλη μια ένδειξη ότι ο Οργανισμός Νεολαίας, μέσω των καινοτόμων προγραμμάτων του, παρέχει πρόσβαση στους νέους σε τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, για την ανάπτυξη και υλοποίηση πρωτότυπων επιχειρηματικών ιδεών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top