ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τα Emirates A380 συνεχίζουν να εξάπτουν τη φαντασία των επιβατών μετά από 10 χρόνια πτήσεων

Τα Emirates A380 συνεχίζουν να εξάπτουν τη φαντασία των επιβατών μετά από 10 χρόνια πτήσεων


• Πάνω από 105 εκατομμύρια επιβάτες έχουν ζήσει την εμπειρία ταξιδιού με τα Emirates A380 από το 2008
• Περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύριο χιλιόμετρα έχουν διανυθεί, κάτι που ισοδυναμεί με 39.000 ταξίδια γύρω από τη Γη
• Τα Α380 αποτελούν την αγαπημένη επιλογή των επιβατών, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Emirates και στην επέκταση του δικτύου

 

Η Emirates γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας και πτήσεων των Α380. Από την πρώτη πτήση τους την 1η Αυγούστου 2008, από τη Νέα Υόρκη στο Ντουμπάι, τα Emirates Α380 έχουν μεταφέρει πάνω από 105 εκατομμύρια επιβάτες, μετρώντας παράλληλα πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο χιλιόμετρα στις 115.000 πτήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, κάτι που ισοδυναμεί με 39.000 ταξίδια γύρω από τη Γη.
Η Emirates είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας του κόσμου όσον αφορά τα Α380, με τα 104 διώροφα αεροσκάφη να πετούν σε 49 πόλεις και 6 ηπείρους, μέσα από τακτικά δρομολόγια και πάνω από 80 αναχωρήσεις καθημερινά από το Ντουμπάι, όπου βρίσκεται η βάση της εταιρείας. Εκτός από τον στόλο των 104 αεροσκαφών, η αεροπορική εταιρεία έχει παραγγείλει ακόμη 58 ίδιου τύπου. Σήμερα η Emirates εκτελεί και το κοντινότερο δρομολόγιο με Α380 στον κόσμο (Ντουμπάι-Κουβέιτ) και το πιο μακρινό, χωρίς στάση, (Ντουμπάι-Όκλαντ). Παράλληλα, η εταιρεία έχει αναπτύξει το δίκτυο και τις υπηρεσίες της σε μεγάλα αεροδρόμια και έχει καλύψει επιτυχώς τη ζήτηση σε περιφερειακά όπως αυτά του Μάντσεστερ, της Κουάλα Λουμπούρ, του Χιούστον, της Πράγας, του Κουβέιτ, του Μαυρίκιου, του Γιοχάνεσμπουργκ και του Σάο Πάουλο.
Ο Σερ Τιμ Κλαρκ, Πρόεδρος της Emirates, δήλωσε: «Έχουν περάσει 10 εξαιρετικά χρόνια από την πρώτη πτήση των Emirates A380 και σήμερα έχουν γίνει από τα πιο αναγνωρίσιμα και θαυμαστά αεροσκάφη του κόσμου. Στους επιβάτες αρέσει να ταξιδεύουν με αυτά λόγω της ευρυχωρίας τους, η οποία παρέχει περισσότερη άνεση σε όλες τις κατηγορίες ναύλων και εισιτηρίων και λόγω των εξαιρετικών προϊόντων και υπηρεσιών όπως το OnBoard Lounge, το Shower Spa και οι σουίτες της First Class, οι οποίες επαναπροσδιόρισαν τα αεροπορικά ταξίδια. Διατηρούμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στους πελάτες μας κατά τη διάρκεια της πτήσης και να εισάγουμε νέες καινοτομίες που θα συνεχίσουν να τους εκπλήσσουν κάθε φορά που θα ταξιδεύουν μαζί μας.
Τα Emirates A380 έχουν επίσης σημαντικό αντίκτυπο στην αεροναυπηγική βιομηχανία και στις υψηλής αξίας εφοδιαστικές αλυσίδες της, τροφοδοτώντας εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και δημιουργώντας αξιοσημείωτα οικονομικά οφέλη στις χώρες που έχουν εγκαταστάσεις παραγωγής Α380. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη συνεχίζουν να ενισχύουν τον τουρισμό και το εμπόριο στα μέρη στα οποία πετούν, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις ροές και τη ζήτηση. Ελπίζουμε ότι τα Α380 θα συνεχίσουν και τα επόμενα χρόνια να διαδραματίζουν τον σημαντικό τους ρόλο στις οικονομίες και τις κοινωνίες που εξυπηρετούν».

Οι στιγμές που έγραψαν ιστορία στον αεροπορικό κλάδο
Τα Emirates A380 βρίσκονται στο επίκεντρο αρκετών πρωτιών στην αεροπορική βιομηχανία την τελευταία δεκαετία, όπως η πτήση σε σχηματισμό με το με δύο Jetman Dubai, το 2015, κάτι που έγινε για πρώτη φορά. Οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί πραγματοποιήθηκαν πάνω από τους ουρανοξύστες του Ντουμπάι και στο Palm Jumeirah, καταδεικνύοντας τα βήματα προόδου που έχει κάνει ο αεροπορικός κλάδος. Την ίδια χρονιά, η Emirates εισήγαγε για πρώτη φορά παγκοσμίως το 2-class Α380, με χωρητικότητα 615 επιβατών.
Το 2017, τα Α380 κατέκτησαν και πάλι τους ουρανούς κατά τη διάρκεια του Dubai Airshow, συνοδευόμενα από Boeing 777-300ER, τα οποία ακολουθούνταν στενά από την ομάδα αεροπορικής απεικόνισης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αl Fursan.
Τα Emirates A380, επίσης, έχουν προσγειωθεί συνολικά σε 73 αεροδρόμια είτε για έκτακτες και τακτικές πτήσεις, ειδικά αναμνηστικά δρομολόγια, πτήσεις τσάρτερ, δοκιμαστικές πτήσεις και πτήσεις άλλων σκοπών. Με αυτόν τον τρόπο, τα αεροσκάφη συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας, όσον αφορά αεροδρόμια με περιορισμένες δυνατότητες ή διαθεσιμότητα.

Εμπνέοντας μια καλύτερη πελατειακή εμπειρία
Από τη First Class μέχρι την Economy Class, τα Emirates A380 αποτελούν βήμα προόδου για την αεροπορική βιομηχανία, αφού οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν νέα standards άνεσης κατά την πτήση. Η Emirates επαναστάτησε με την αύξηση του χώρου της καμπίνας όταν εισήγαγε στην αγορά το πρώτο αεροσκάφος τέτοιου είδους το 2008, ενσωματώνοντας υψηλότερες οροφές, πιο μαλακό φωτισμό ο οποίος εναρμονίζει τη διάθεση των επιβατών και συστήνοντας στοιχεία που έγιναν σήμα κατατεθέν, όπως το OnBoard Lounge, ένα χώρο κοινωνικής συνεύρεσης στα 40.000 πόδια όπου όλοι οι επιβάτες μπορούν να συναντηθούν σε ένα χαλαρό περιβάλλον. Από το 2008 κι έπειτα, περισσότερα από 5 εκατομμύρια* επιβάτες έχουν χρησιμοποιήσει το OnBoard Lounge των Emirates A380. Το 2017, η Emirates συνέστησε στο κοινό της τη νέα γενιά του OnBoard Lounge με ακόμη πιο κομψή σχεδίαση, νέες παλέτες χρωμάτων, διαφορετική διάταξη θέσεων για ακόμη πιο εύκολες κοινωνικές επαφές και surround ήχο για τη μουσική. Το δημοφιλές Shower Spa έχει γίνει ένα από τα χαρακτηριστικά που καθόρισαν την premium εμπειρία ταξιδιού με τα Emirates A380 και πάνω από το 80% των επιβατών της First Class των μακρινών ταξιδιών της Emirates το έχουν χρησιμοποιήσει.
Η εμπειρία της First Class με τα Emirates A380 παρέχει στους επιβάτες ένα μοναδικό επίπεδο ιδιωτικότητας και προσεγμένες πινελιές πολυτέλειας, με τον στόλο των Α380 της Emirates να έχει περισσότερες από 1.400 First Class σουίτες.

Από το 2008 μέχρι και σήμερα, περισσότερα από 120 εκατομμύρια γεύματα έχουν σερβιριστεί σε όλες τις κατηγορίες ναύλων και εισιτηρίων.
Οι επιβάτες της First Class έχουν καταναλώσει 2,7 εκατομμύρια κουτιά χαβιάρι και πάνω από 3,5 εκατομμύρια φρέσκα λουλούδια έχουν φορτωθεί στις πτήσεις των Α380.
Το πολυβραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια της πτήσης, ice, προσφέρει απαράμιλλης ποιότητας επιλογές όσον αφορά τη διασκέδαση, με περισσότερα από 3.500 κανάλια. Παράλληλα, τα καθίσματα της Economy Class των Emirates A380 παρέχουν από τις πιο μεγάλες οθόνες στην πλάτη καθισμάτων που θα συναντήσει κανείς στην αεροπορική βιομηχανία, με το μέγεθός τους να φτάνει στις 13,3 ίντσες.
Επίσης, η Emirates διαθέτει 1.500 άτομα πληρώματος θαλάμου διακυβέρνησης και πάνω από 20.000 μέλη πληρώματος καμπίνας, ειδικά εκπαιδευμένα ώστε να εξυπηρετούν και να λειτουργούν εντός του στόλου των Α380.

Θετικός αντίκτυπος στις οικονομίες και κοινωνίες
Το πρόγραμμα Emirates A380 υποστηρίζει θέσεις εργασίας σε όλη την παγκόσμια βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών, με την Airbus να υπολογίζει ότι οι παραγγελίες για A380 από την Emirates υποστηρίζουν 41.000 άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες θέσεις στην Ευρώπη μόνο – ξέχωρα από τον υπόλοιπο κόσμο. Ο εκτιμώμενος αντίκτυπος στην Ευρώπη από την επένδυση της Emirates και τη συνεισφορά της στο ΑΕΠ της ηπείρου ανέρχεται στα 3,4 δισεκατομμύρια*.
Τον Ιανουάριο του 2018, η Emirates παρήγγειλε επιπλέον 36 αεροσκάφη τύπου Α380, αξίας 16 δισεκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων, ανεβάζοντας το πλήθος των αεροσκαφών στα 178 και δημιουργώντας καταλυτικά οφέλη για τις ευρωπαϊκές οικονομίες με τις επικείμενες παραδόσεις των αεροσκαφών μετά το 2020.
Από το 2013, τα Emirates Α380 πραγματοποιούν ανθρωπιστικές πτήσεις σε συνεργασία με το Airbus Foundation, μεταφέροντας πάνω από 120 τόνους φαγητού και εξοπλισμό ζωτικής σημασίας και έκτακτης ανάγκης σε όσους τον έχουν ανάγκη.

Ντουμπάι – ένα παγκόσμιο κέντρο συντήρησης και λειτουργίας για τα Α380
Ως ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας με αεροσκάφη τύπου Airbus A380, η Emirates και το τμήμα μηχανολογίας της με έδρα το Ντουμπάι, έχουν γίνει παγκόσμιοι ηγέτες στη συντήρηση των Α380. Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει σύγχρονες και εκτεταμένες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν εφτά υπόστεγα βαριάς συντήρησης και άλλα τέσσερα στα οποία πραγματοποιούνται εργασίες χαμηλότερης κλίμακας – και τα 11 μπορούν να φιλοξενήσουν αεροσκάφη τύπου Α380. Το τμήμα μηχανολογίας της Emirates έχει συγκεντρώσει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την κατάλληλη υποδομή για να παρέχει τις πιο ανταγωνιστικές υπηρεσίες συντήρησης, επιδιόρθωσης και επισκευής, με 157 ελέγχους τύπου Α380 C-Checks να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Επιπλέον, περισσότερα από 25 αεροσκάφη Α380 έχουν ξαναβαφτεί, ενώ 16 μεγάλα αυτοκόλλητα εκτυπώνονται αυτό το διάστημα και θα κολληθούν στο σώμα των αεροσκαφών, μαζί με αυτά που θα φέρουν το λογότυπο της Expo 2020. Όλες οι παραπάνω εργασίες πραγματοποιούνται στο Aircraft Appearance Centre στο Ντουμπάι.
Το 2013, ο μεγαλύτερος κόμβος Α380 στον κόσμο καλωσόρισε το άνοιγμα του Concourse A, του πρώτου παγκοσμίως κέντρου αποκλειστικά για Α380. Οι εγκαταστάσεις κόστισαν 3,3 δισεκατομμύρια και προσφέρουν στους ταξιδιώτες μια άνευ προηγουμένου επιβίβαση στα αεροσκάφη, άνετα και άμεσα, από τα Lounge της First και Business Class, καθώς και άλλες παροχές παγκόσμιας κλάσης.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=ZkCUEdxGw3U

*Σύμφωνα με την ανάλυση της Frontier Economics του 2015
*Τα στοιχεία του catering αφορούν τις πτήσεις Α380 με αφετηρία το Ντουμπάι. Στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται τα γεύματα που φορτώνονται στο εξωτερικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top