ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «Η Νομική Υπηρεσία θα εφεσιβάλει την απόφαση για τα 15 κιλά ναρκωτικών»

Γ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «Η Νομική Υπηρεσία θα εφεσιβάλει την απόφαση για τα 15 κιλά ναρκωτικών»

Προτίθεται να εφεσιβάλει την απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας σχετικά με την αθώωση κατηγορουμένων για κατοχή και προμήθεια 15 κιλών ναρκωτικών η Νομική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, η Νομική Υπηρεσία θεωρεί ότι η καταστροφή των τεκμηρίων δεν επηρέασε τα δικαιώματα των κατηγορουμένων ή τη γραμμή υπεράσπισης, κάτι το οποίο προέβαλαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζει ότι καμιά ενέργεια δεν έλαβε χώρα για τη φρούρηση και έλεγχο των κτηριακών εγκαταστάσεων των Δικαστηρίων από την πυρκαγιά της 26ης Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Την 1η Αυγούστου 2018 το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας εξέδωσε απόφαση στην ποινική υπόθεση υπ’ αριθμό 14622/17 με την οποία απάλλαξε τους κατηγορούμενους σε έντεκα κατηγορίες, που αφορούσαν σε αδικήματα κατοχής και κατοχής με σκοπό τη προμήθεια κάνναβης και κοκαΐνης.

Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι η καταστροφή των ναρκωτικών ουσιών, που είχαν κατατεθεί από την Κατηγορούσα Αρχή ως τεκμήρια κατά την ακροαματική διαδικασία και βρίσκονταν πλέον υπό τη φύλαξη του Δικαστηρίου, αποστέρησε το δικαίωμα των κατηγορουμένων για δίκαιη δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι οι επίδικες ναρκωτικές ουσίες καταστράφηκαν, μαζί με άλλα τεκμήρια, στις 26 Φεβρουαρίου 2018 λόγω της πυρκαγιάς και συνακόλουθης έκρηξης που εκδηλώθηκε στην αίθουσα φύλαξης τεκμηρίων του Δικαστηρίου. 

Η Νομική Υπηρεσία προτίθεται να εφεσιβάλει την απόφαση, καθώς σύμφωνα με τη θέση της, η προαναφερθείσα καταστροφή των τεκμηρίων, υπό τις περιστάσεις και τον χρόνο κατά τον οποίο επήλθε, αλλά και ενόψει του συνόλου της μαρτυρίας και των λοιπών δεδομένων της υπόθεσης, δεν επηρέασε τα δικαιώματα των κατηγορούμενων ή τη γραμμή της υπεράσπισης.

Με αφορμή τα πιο πάνω, αναφέρουμε ότι μέχρι και σήμερα, δηλαδή μετά την πάροδο έξι σχεδόν μηνών, καμία ενέργεια έλαβε χώρα για τη φρούρηση και έλεγχο των κτηριακών εγκαταστάσεων των Δικαστηρίων - και ειδικότερα των Ποινικών Δικαστηρίων - ώστε να παρέχεται η απαιτούμενη ασφάλεια των κατατιθεμένων τεκμηρίων και να εξασφαλίζεται η προστασία των προσώπων που εισέρχονται σε αυτά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Η καταστροφή τεκμηρίων περιπλέκει υπόθεση 15 κιλών 'ουσιών' -Στον Ύψωνα το 2016

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top