ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη φετινή νίκη για τον Jorge Lorenzo

Τρίτη φετινή νίκη για τον Jorge Lorenzo

MotoGP 11ος γύρος – ΑΥΣΤΡΙΑ

 

Την τρίτη του φετινή νίκη κατάφερε να πετύχει στην Αυστρία ο Jorge Lorenzo με τη Ducati. Ο αναβάτης της Monster Energy κατάφερε και πάλι να κρατήσει πίσω του τους βασικούς διεκδικητές του φετινού τίτλου ενώ με τους βαθμούς που κέρδισε αναρριχήθηκε και αυτός στα ψηλά της βαθμολογίας.
Αντίθετα, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος , ο Marc Marquez κατέκτησε μία εντυπωσιακή δεύτερη θέση και ανέβηκε στο βάθρο μαζί με το νικητή Jorge Lorenzo και τον τρίτο Andrea Dovizioso. Ο Marc τελικά έχασε τη νίκη μόνο για 130 χιλιοστά του δευτερολέπτου και σίγουρα όχι χωρίς να προσπαθήσει. Αφού προηγήθηκε στον αγώνα από το δεύτερο γύρο, προσπάθησε να δημιουργήσει μία διαφορά μπροστά, όμως οι Lorenzo και Dovizioso τον κυνήγησαν από κοντά κατά το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Η μάχη ήταν αναπόφευκτη. Και η μάχη ξεκίνησε στο 19ο γύρο και κράτησε τους 92.955 θεατές σε αγωνία μέχρι τον τελευταίο γύρο. Και στο τέλος, στη μάχη έμειναν μόνο οι δύο Ισπανοί, καθώς ο Dovizioso είχε μείνει λίγο πίσω.
Crutchlow και Petrucci κατάφεραν τελικά να τερματίσουν στις επόμενες θέσεις αλλά με σημαντική διαφορά από τους τρείς πρώτους. Ο δεύτερος στο πρωτάθλημα Valentino Rossi τερμάτισε τελικά έκτος και, παρά τη διαφορά του με τον Marquez, βρίσκεται σε τροχειά τίτλου. Ο Dani Pedrosa έκανε επίσης κάποια καλά προσπεράσματα που του επέτρεψαν να περάσει τη γραμμή του τερματισμού στην έβδομη θέση παρά μία αστοχία αμέσως μετά την εκκίνηση που τον έριξε από την ένατη στη 14η θέση στο τέλος του πρώτου γύρου. Rins, Zarco και Bautista έκλεισαν την πρώτη δεκάδα στον τερματισμό.
Μετά και τον ενδέκατο αγώνα της φετινής σεζόν ο Marc Marquez κατάφερε, έστω και χωρίς νίκη, να διευρύνει ακόμα περισσότερο το βαθμολογικό του προβάδισμα! Ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda έφτασε τους 201 βαθμούς με τον Rossi να έχει μόλις 142 ενώ με την τρίτη του φετινή νίκη ο Lorenzo πέρασε από πάνω από τον Dovizioso, στην τρίτη θέση με 130 έναντι 129 του ομόσταυλου του στην Ducati. Πέμπτος παρέμεινε ο Vinales με 113 ενώ οι Petrucci, Zarco και Crutchlow έχουν από 105, 104 και 103 αντίστοιχα. Η ομάδα της Repsol Honda προηγείται πλέον στην κατάταξη των κατασκευαστών με 236 βαθμούς έναντι 208 της Ducati και 183 της Yamaha.

Τελική κατάταξη
1 Jorge Lorenzo Ducati 39m40.688s
2 Marc Marquez Honda 0.130s
3 Andrea Dovizioso Ducati 1.656s
4 Cal Crutchlow Honda 9.434s
5 Danilo Petrucci Ducati 13.169s
6 Valentino Rossi Yamaha 14.026s
7 Dani Pedrosa Honda 14.156s
8 Alex Rins Suzuki 16.644s
9 Johann Zarco Yamaha 20.760s
10 Alvaro Bautista Ducati 20.844s

Βαθμολογία
1 Marc Marquez 201
2 Valentino Rossi 142
3 Jorge Lorenzo 130
4 Andrea Dovizioso 129
5 Maverick Vinales 113
6 Danilo Petrucci 105
7 Johann Zarco 104
8 Cal Crutchlow 103
9 Andrea Iannone 84
10 Alex Rins 66

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top