ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο του Ισλαμικού Κράτους για επιθέσεις στην Τσετσενία

Βίντεο του Ισλαμικού Κράτους για επιθέσεις στην Τσετσενία

Το πρακτορείο προπαγάνδας του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, Amaq, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου εμφανίζονται τέσσερα αγόρια, τα οποία, όπως υποστηρίζεται, βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στόχων στην Τσετσενία, πριν από δύο ημέρες, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση.


Τρία από τα αγόρια κραδαίνουν μεγάλα μαχαίρια και το νεαρότερο κρατάει ένα τηλέφωνο στην οθόνη του οποίου εμφανίζεται η σημαία των τζιχαντιστών. Μιλώντας ρωσικά, τα παιδιά ορκίζονται πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Η γνησιότητα του βίντεο και η ταυτότητα των παιδιών δεν έχουν επαληθευθεί από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, αν και οι ηλικίες των αγοριών που εμφανίζονται ταιριάζουν με τις αναφορές τοπικών αξιωματούχων που είπαν ότι οι δράστες ήταν ανήλικοι, ηλικίας 11-17 ετών.

Στις επιθέσεις που διαπράχθηκαν, τη Δευτέρα, μια αποτυχημένη επίθεση αυτοκτονίας και μια επίθεση με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού τμήματος, οι τέσσερις δράστες έπεσαν νεκροί από σφαίρες. Πέμπτο άτομο βρίσκεται σε νοσοκομείο αφού πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορείο ειδήσεων. Στο βίντεο τα παιδιά συστήνονται "Μουτζαχεντίν του Καυκάσου" και απειλούν με επιθέσεις εναντίον των άπιστων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top