LIKE ONLINE

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Μπουνιές, κλωτσιές και μαχαιριές σε πρόβατα για να τα κουρέψουν- VIDEO

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Μπουνιές, κλωτσιές και μαχαιριές σε πρόβατα για να τα κουρέψουν- VIDEO

Τις βάρβαρες συνθήκες που επικρατούν σε φάρμες στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του κουρέματος των προβάτων κατέγραψε με κάμερα συνεργάτης της φιλοζωικής οργάνωσης Peta Asia.

Στο βίντεο καταγράφονται κουρείς να χτυπούν με γροθιές στο κεφάλι τα απροστάτευτα ζώα, να χτυπούν τα κεφάλια τους σε ξύλινες επιφάνειες, να τα ράβουν χωρίς αναισθητικό ακόμα και να τα πατάνε στο λαιμό.

Ο άνθρωπος που κατέγραψε το σκληρό βίντεο υποστηρίζει ότι παρόμοιες σκηνές κατέγραψε και στις 25 φάρμες στις οποίες βρέθηκε.

Όπως εξηγεί οι κουρείς προβάτων πληρώνονται λιγότερο από μια βρετανική λίρα για κάθε πρόβατο και γι' αυτό προσπαθούν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

«Τα πρόβατα από την πλευρά τους δυσφορούν με το κούρεμα. Έτσι όταν κάνει ζέστη ή οι κουρείς είναι κουρασμένοι, τότε ξεσπούν πάνω στα ζώα. Οι εικόνες με μπουνιές και κλωτσιές στα πρόβατα ήταν πολύ συχνές. Όταν, δε, κάποιο πρόβατο τραυματιζόταν τότε το έραβαν επιτόπου για να μην χάσουν χρόνο και άρα χρήματα» λέει ο άνθρωπος που κατέγραψε στις σκηνές.

Η Βρετανία παράγει περίπου 40.000 τόνους μαλλί προβάτου σε ετήσια βάση με τα χρήματα που διακινούνται να φτάνουν έως και το 1,25 δισ. λίρες.

Αν και είναι θέμα υγείας για τα πρόβατα να κουρεύονται εντούτοις οι φιλοζωικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι αυτό γίνεται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη κανόνες.

«Κάθε συμπεριφορά που δεν συμβαδίζει με τους κανόνες δεν θα γίνει ανεκτή» ανακοίνωσαν από την πλευρά τους οι εταιρείες που εμπλέκονται με το εμπόριο μαλλιού προβάτων.

Aπό Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top