ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Νέα παρέμβαση ΕΔΕΚ – Οι στόχοι που θέτει

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Νέα παρέμβαση ΕΔΕΚ – Οι στόχοι που θέτει

Αναγκαία χαρακτηρίζει τη συζήτηση για την ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση η ΕΔΕΚ.

Με νέα ανακοίνωσή της, εκφράζει την ελπίδα να γεννηθεί προοπτική και ευκαιρία μέσα από την κρίση για αυτή την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Ταυτόχρονα, θέτει τριπλό στόχο για αναβάθμιση της αξιοπιστίας του δημόσιου σχολείου, αναβάθμιση του μορφωτικού επιπέδου και ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης του προγράμματος.

Καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επικεντρώσουν την προσπάθειά τους για τους στόχους αυτούς και δηλώνει έτοιμη να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Αναγκαία η σε βάθος συζήτηση για την ολοκλήρωση μιας ουσιαστικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης η οποία  να καλύπτει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Μέσα ακριβώς από την κρίση μπορεί να γεννηθεί η προοπτική και η ευκαιρία για την σε βάθος συζήτηση με στόχο την ολοκλήρωση μιας ουσιαστικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης η οποία να αρχίζει από την προδημοτική και να καλύπτει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στο πλαίσιο ενός πολυετούς  χρονοδιαγράμματος εφαρμογής.

Θα πρέπει αυτή η μεταρρύθμιση να έχει έναν τριπλό τουλάχιστο στόχο:

Την αναβάθμιση και την ενίσχυση της αξιοπιστίας του δημόσιου σχολείου.

Την αναβάθμιση του μορφωτικού επιπέδου των μαθητών με λήψη μέτρων ώστε το μορφωτικό χάσμα από βαθμίδα σε βαθμίδα, αν όχι να εξαφανιστεί, τουλάχιστο να σμικρυνθεί σε βαθμό που να επιτρέπει την ομαλή μετάβαση των μαθητών από τη μια βαθμίδα στην άλλη (από το δημοτικό στο γυμνάσιο, από το γυμνάσιο στο λύκειο κ.ο.κ.).

Ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης αυτού του προγράμματος με βασικό στόχο την πρόληψη της εφηβικής παραβατικότητας η οποία τα τελευταία χρόνια κατά γενική ομολογία προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Καλούμε για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση, τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους συνδέσμους γονέων να επικεντρώσουν την προσπάθειά τους για την επίτευξη του πιο πάνω στόχου.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχουμε καταθέσει κατ’ επανάληψη συγκεκριμένες προτάσεις στους κατά καιρούς Υπουργούς Παιδείας και είμαστε για ακόμα  μια φορά έτοιμοι, με θετική και εποικοδομητική συμβολή, να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top