ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κέρδη μετά τη φορολογία ύψους €24,1 εκ., ανακοίνωσε η Eurobank για α' εξάμηνο 2018

Κέρδη μετά τη φορολογία ύψους €24,1 εκ., ανακοίνωσε η Eurobank για α' εξάμηνο 2018

Kέρδη μετά την φορολογία ύψους €24,1 εκατομμύρια, ανακοίνωσε η Eurobank Cyprus Ltd για το πρώτο εξάμηνο του 2018.

 
Σε σημερινή ανακοίνωση για τα οικονομικά αποτελέσματα α΄ εξαμήνου του 2018, η Eurobank αναφέρει ότι διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχονται στο 26,4%.
 
Επίσης, αναφέρει ότι διαθέτει «σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα», με τις καταθέσεις να φτάνουν στα €4,38 δισεκατομμύρια και το δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 28%.
 
Σύμφωνα με την Eurobank Cyprus, «η πολύ καλή ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου της διατηρεί τον  δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) στα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα του 4,5%.
 
Αναφέρει επίσης ότι εφαρμόζει αποτελεσματική διαχείριση του κόστους λειτουργίας, με τον δείκτη Κόστους προς Έσοδα στο 30%.
 
«Η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας όπως καταδεικνύεται και από τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, έχει εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο στους τομείς του Wealth Management, Corporate and Investment Banking, International Business Banking, και Capital Markets», αναφέρει η Eurobank Cyprus.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την ευκαιρία των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Μιχάλης Λούης, δήλωσε ότι «τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματά μας, καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων». 
 
«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και να δημιουργούμε θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών μας», υπογράμμισε.

Κυπριακή οικονομία

Ο κ. Λούη τόνισε ότι η Eurobank Κύπρου «παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της Κύπρου και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και σημείωσε ότι «το άμεσο μέλλον της κυπριακής οικονομίας είναι ελπιδοφόρο».
 
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, «η διαχείριση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων πρέπει να είναι πολύ προσεκτική ούτως ώστε να αποφευχθούν αρνητικές εκπλήξεις στο μέλλον που μπορεί να προκληθούν τόσο από εξωγενείς όσο και ενδογενείς παράγοντες».
 
Σε σχέση με την κυπριακή οικονομία, η Eurobank Cyprus αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ το πρώτο εξάμηνο του 2018 ήταν 3,9%, σημαντικά υψηλότερος του μέσου ρυθμού στην Ευρωζώνη που ήταν 2,5% και ότι οι Οίκοι αξιολόγησης συνέχισαν την πολιτική αναβάθμισης της κυπριακής οικονομίας.
 
Τα πλεονάσματα για μείωση φορολογιών ή αύξηση αφορολόγητου

Ωστόσο, η Eurobank αναφέρει ότι «τα δημοσιονομικά πλεονάσματα, εκτός από την διάθεση μέρους τους για τη γρηγορότερη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, θα πρέπει να διατίθενται με τέτοιο τρόπο  που να καλύπτουν όσο το δυνατό μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού».
 
«Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί είτε με μικρή μείωση του ΦΠΑ, ή με αύξηση του αφορολόγητου ποσού, ή με μείωση των φορολογικών συντελεστών και όχι σε αυξήσεις του κρατικού μισθολογίου», προσθέτει.
 
Η Τράπεζα επίσης θεωρεί σημαντικές τις μεταρρυθμίσεις στον τρόπο οργάνωσης και εργασίας στον δημόσιο τομέα ούτως ώστε να συμβάλει ακόμα πιο πολύ στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top