ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΡΙΚ: «Δεν κατέδειξε κακοδιαχείριση ο έλεγχος στο Ταμείο Συντάξεων»

ΡΙΚ: «Δεν κατέδειξε κακοδιαχείριση ο έλεγχος στο Ταμείο Συντάξεων»

Το ΡΙΚ δίνει με ανακοίνωσή του απάντηση στο ζήτημα που προέκυψε από την συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, την Πέμπτη (6/9), αναφορικά με το Ταμείο Συντάξεως του, σημειώνοντας ότι το έλλειμμα είναι αναλογιστικό και ότι από εσωτερική έρευνα που διενεργήθηκε για αυτό, δεν προέκυψε οποιαδήποτε κακοδιαχείριση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του ΡΙΚ «το έλλειμμα που αναφέρεται είναι αναλογιστικό».

«Το κυριότερο πρόβλημα του ταμείου ήταν η ανεπαρκής χρηματοδότηση του κυρίως την περίοδο προ του 2013, αφού τα ποσά που εγκρίνονταν στους ετήσιους προϋπολογισμούς του Ιδρύματος ήταν κατά μέσον όρο, πολύ χαμηλότερα από τις πραγματικές οφειλές», διευκρινίζεται.

Προστίθεται ότι «ο Εσωτερικός Έλεγχος του ΡΙΚ μετά από οδηγίες του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ έκανε σχετική έρευνα για το έλλειμμα στο Ταμείο Συντάξεων του ΡΙΚ, η οποία δεν κατέδειξε οποιαδήποτε κακοδιαχείριση».

Από το 2016 και εντεύθεν, σημειώνεται, «οι ετήσιες ανάγκες για συνταξιοδοτικά ωφελήματα καλύπτονται πλήρως από την χορηγία του κράτους και τις εισφορές των υπαλλήλων».

Αναφέρεται επίσης ότι από τα €28 εκατομμύρια κρατικής χορηγίας για το 2018, ποσό €7.5 εκατομμυρίων περίπου, αφορά την καταβολή συνταξιοδοτικών ωφελημάτων.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top