ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Την ευθύνη στην κυβέρνηση ρίχνουν οι μαθητές

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Την ευθύνη στην κυβέρνηση ρίχνουν οι μαθητές

Τον προβληματισμό τους για τις πρόσφατες εξελίξεις στην εκπαίδευση αποτέλεσμα των οποίων, όπως αναφέρουν, είναι η μη ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, καταθέτουν με ανακοίνωσή τους οι Επαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών Λευκωσίας - Κερύνειας, Λάρνακας και Αμμοχώστου καταλογίζοντας ευθύνη στην Κυβέρνηση.

«Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση βρίσκεται στην κυβέρνηση που με τις ετσιθελικές και μονομερείς αποφάσεις που πήρε σε βάρος των εκπαιδευτικών πλήττει το δημόσιο σχολείο», αναφέρουν οι ΕΣΕΜ και προσθέτουν ότι «οι αποφάσεις αυτές εντάσσονται στη στρατηγική της κυβέρνησης για την παιδεία και είναι συνέχεια προηγούμενων αντιδραστικών πολιτικών που εφάρμοσαν στην παιδεία».

Οι Επαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών Λευκωσίας - Κερύνειας, Λάρνακας και Αμμοχώστου επισημαίνουν ότι «ο ετσιθελισμός και η απουσία διαλόγου, είναι χαρακτηριστικό της παρούσας κυβέρνησης αφού τον ίδιο αυταρχισμό επέδειξε και κατά την προώθηση των νέων κανονισμών λειτουργίας (του δημόσιου σχολείου, καθώς δεν έλαβε υπόψη τις απόψεις του οργανωμένου μαθητικού κινήματος».

Αναφέρονται και σε δήλωση του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος σύμφωνα με τις ΕΣΕΜ είπε ότι, τα μέτρα αυτά πάρθηκαν στα πλαίσια του ‘εξορθολογισμού’».

«Πώς γίνεται κ. Υπουργέ να μιλάτε για εξορθολογισμό όταν υπάρχουν σχολεία εργοτάξια, δυσλειτουργικά κτίρια, όταν οι Τεχνικές σχολές δεν μπορούν να απορροφήσουν την τεράστια ζήτηση των μαθητών και όταν οι καθηγητές μας δεν προλαβαίνουν να μας διδάξουν την ύλη των αναλυτικών προγραμμάτων;» ερωτούν τον Υπουργό Παιδείας οι ΕΣΕΜ.

Καταλήγοντας σημειώνουν ότι «δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και θα συνεχίσουμε να είμαστε η γνήσια φωνή των μαθητών, μια φωνή που θα αγωνίζεται, θα αντιστέκεται έχοντας πάντα στην έγνοια της το συμφέρον των συμμαθητών μας και μόνο».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top