ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα με κόκκινα δάνεια €134 εκατ.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα με κόκκινα δάνεια €134 εκατ.

1.500 πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα (ΠΕΠ) διατηρούσαν λογαριασμούς στον Συνεργατισμό, εκ των οποίων τα 700 είχαν καθυστερημένα δάνεια, με τα κόκκινα δάνεια να αγγίζουν τα 134 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που επικαλείται στοιχεία της Μονάδας Εσωτερικής Επιθεώρησης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, πάνω από 700 πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, δεν κατέβαλαν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους με αποτέλεσμα τα δάνεια τους να παρουσιάζουν καθυστερήσεις ύψους €90,5 εκατομμυρίων.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, τα κόκκινα δάνεια που σχετίζονται με τα ΠΕΠ φτάνουν τα €134  εκατομμύρια, ενώ διαγράφθησαν και δάνεια 9,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα ΠΕΠ διατηρούσαν και καταθέσεις στον Συνεργατισμό όπου σε κάποιες των περιπτώσεων, κάλυπταν τις καθυστερήσεις στα δάνεια, γεγονός το οποίο δημιουργεί ερωτηματικά κατά πόσον είχαν την οικονομική ευχέρεια να πληρώσουν τα δάνεια τους και δεν τον έπρατταν.

Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα (ΠΕΠ) είναι τα άτομα στα οποία έχει ή είχε ανατεθεί σημαντικό δημόσιο λειτούργημα. Είτε ως αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων, μέλη κοινοβουλίων, μέλη ανώτατων δικαστηρίων αρμόδιων για την έκδοση αμετάκλητων αποφάσεων, πρεσβευτές, ακόλουθοι, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και μέλη διοικητικών, διαχειριστικών ή εποπτικών οργάνων ανεξάρτητων αρχών, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ή δημόσιων οργανισμών.

Ακόμη πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα θεωρούνται οι στενοί συγγενείς, όπως σύζυγοι, σύντροφοι, γονείς, παιδιά, σύζυγοι των παιδιών τους ή οι σύντροφοί τους, όπως επίσης και τα πρόσωπα που είναι γνωστά ως στενοί συνεργάτες της πρώτης κατηγορίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top