ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτό το ΤΡΟΠΑΙΟ ποιος θα το πάρει; – Το πλεονέκτημα του ΑΠΟΕΛ και η δίψα της ΑΕΚ

Αυτό το ΤΡΟΠΑΙΟ ποιος θα το πάρει; – Το πλεονέκτημα του ΑΠΟΕΛ και η δίψα της ΑΕΚ

Μπορεί να μην έχει την αίγλη του πρωταθλήματος, ούτε φυσικά του κυπέλλου και μπορεί ο νικητής αυτής της «μάχης» να μην εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο, όμως δεν παύει να είναι ένα ΤΡΟΠΑΙΟ που καταγράφεται στην ιστορία και σίγουρα θα ήθελαν να το βάλουν και οι δύο ομάδες στην τροπαιοθήκη τους…

Αναφερόμαστε φυσικά στο μεγάλο αγώνα του Σούπερ Καπ που θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου (29/09, 19:00) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπου θα αναμετρηθούν ο Πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ και η Κυπελλούχος ΑΕΚ.

Η ομάδα της Λευκωσίας έχει κατακτήσει 13 φορές το συγκεκριμένο τρόπαιο, με τελευταία το 2013 και θέλει τη νίκη για πολλούς λόγους, κυρίως για να ανέβει η ψυχολογία των παικτών στον Αρχάγγελο.

Αν κατακτηθεί το Σούπερ Καπ, θα είναι ουσιαστικά.. «βάλσαμο στις πληγές» που άνοιξαν οι ευρωπαϊκοί αποκλεισμοί και η πεντάρα από τη Δόξα και θα δώσει το σύνθημα της αντεπίθεσης ενόψει της συνέχειας, όπου τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας θα αναλάβει νέος προπονητής, με στόχο να επαναφέρει την ομάδα στο… σωστό δρόμο.

Από την άλλη, η ΑΕΚ δεν έχει πάρει ποτέ το Σούπερ Καπ και το κίνητρο είναι μεγάλο, παρότι ο συγκεκριμένος θεσμός είναι υποτιμημένος.

Το… μειονέκτημα των «κιτρινοπράσινων» έναντι του ΑΠΟΕΛ, είναι η συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αφού στο πίσω μέρος του μυαλού τους θα βρίσκεται – έστω κι αν δεν το παραδέχονται – ο εκτός έδρας αγώνας της 4ης Οκτωβρίου με αντίπαλο την ισχυρή Λεβερκούζεν και μένει να δούμε κατά πόσο ο Ιραόλα θα βάλει τους βασικούς, ή αν θα κάνει εκτεταμένο ροτέισιον.

Στον αντίποδα, ο ΑΠΟΕΛ ελλείψει ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, αναμένεται να παραταχθεί με τη βασική ενδεκάδα, με τον Γιώργο Κωστή να επιλέγει ότι καλύτερο διαθέτει το «γαλαζοκίτρινο» ρόστερ, για να κατακτηθεί το πρώτο τρόπαιο της σεζόν που θα βοηθήσει αρκετά στο ψυχολογικό κομμάτι.

Στα αγωνιστικά, οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν σήμερα (28/09) την προετοιμασία τους και ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αποτελείται από τους πιο κάτω παίκτες:

Βάτερμαν, Ρομό, Βούρος, Αλεξάνδρου, Καζού, Ιωάννου, Μερκής, Καρλάο, Μοράις, Σόουζα, Αρτυματάς, Γκέντσογλου, Κασκίνι, Αλωνεύτης, Μπαλόγκ, Τάμαρι, Ζαχίντ, Ντε Βινσέντι, Ντελατόρε, Ρέζα.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Αντωνίου, Κωνσταντίνου, Νσούε και Εφραίμ.

Από την ΑΕΚ, εκτός αποστολής είναι οι παροπλισμένοι Θωμάς Ιωάννου, Τέτε, Αντωνιάδης και Λαμπάν και ο τιμωρημένος από τον περσινό τελικό του κυπέλλου, Απόστολος Γιάννου.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top