ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Η Τουρκία δεν είναι έτοιμη για συνομιλίες» - Η απάντηση για «εθνικό τσουνάμι» Αβέρωφ

Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Η Τουρκία δεν είναι έτοιμη για συνομιλίες» - Η απάντηση για «εθνικό τσουνάμι» Αβέρωφ

Δεν διαφαίνονται προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, σύντομα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Δυστυχώς, πρόσθεσε, διαπιστώνουμε ότι η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες θέσεις της, ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, με προοπτικές επιτυχούς κατάληξης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι αναμένει να ενημερωθεί τη Δευτέρα στο Εθνικό Συμβούλιο, για τις επαφές του προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ για εθνικό τσουνάμι και του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ περί κινδύνου διχοτόμησης, διερωτήθηκε κατά πόσο οι αναφορές των ηγετών των δύο μεγάλων κομμάτων συνιστούν παραδοχή της αποτυχίας διαχείρισης του Κυπριακού, την τελευταία δεκαετία.

Για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι η Τουρκία επιδιώκει να επεκτείνει την επιρροή της σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και γι' αυτό κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή.

Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να σταματήσουν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Λευκωσίας υπό το βάρος των απειλών της Άγκυρας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top