Ζητείται αποκήρυξη της συμφωνίας των Πρεσπών και προκήρυξη πρόωρων εκλογών ζητεί στα Σκόπια

Ζητείται αποκήρυξη της συμφωνίας των Πρεσπών και προκήρυξη πρόωρων εκλογών ζητεί στα Σκόπια

Με μία νέα πρόταση εμφανίστηκε ο ηγέτης του εθνικιστικού VMRO, Κρίστιαν Μίτσκοσκι στην διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής 7/10.

Κάλεσε τον Πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ να αποκηρύξει πλήρως την συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα, να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και μετά να υπάρξουν συνομιλίες για νέα γενική εισαγγελία στην ΠΓΔΜ. "Η λύση αυτή είναι καταστροφική. Τώρα όλοι γνωρίζουν ότι η συμφωνία είναι νεκρή. Η προώθηση της συμφωνίας χωρίς συναίνεση είναι μία υπόσχεση να ολοκληρωθεί κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί ούτε με την χειραγώγηση της διεθνούς κοινότητας.

Παρά τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις νοθείες στην κάλπη, η κυβέρνηση απέτυχε να κινητοποιήσει τους πολίτες. Ο Ζάεφ δεν διαθέτει καμία νομιμότητα κι αξιοπιστία. Ο κόσμος έστειλε ένα μήνυμα στον Ζάεφ, ότι δεν μπορεί πλέον να είναι πρωθυπουργός και πρέπει να παραιτηθεί άμεσα. Μία νέα κρίση θα αποδυναμώσει την εύθραυστη οικονομία και η κατάσταση για τον λαό θα γίνει χειρότερη" τόνισε χαρακτηριστικά ο Κρίστιαν Μίτσκοσκι.

Ο ηγέτης του VMRO υποστήριξε ότι τον τελικό λόγο πρέπει να έχει ο λαός μέσω της άμεσης προσφυγής στις κάλπες. Ζήτησε τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης με ορίζοντα 100 ημερών για τις πρόωρες εκλογές και στην συνέχεια να ξεκινήσουν οι διακομματικές διεργασίες αναστάσεως της γενικής εισαγγελίας από μηδενικής βάσεως με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και την διαλεύκανση των σκανδάλων.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE