ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη - Το «γεράκι» της κυβέρνησης Τραμπ

Παραιτήθηκε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη -  Το «γεράκι» της κυβέρνησης Τραμπ

Παραιτήθηκε η Νίκι Χέιλι, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Παραιτήθηκε η Νίκι Χέιλι, Πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα `Εθνη, και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε δεκτή την παραίτησή της, μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος ανέφερε ότι αναμένεται μια "μεγάλη ανακοίνωση με τη φίλη μου Νίκι Χέιλι στο Οβάλ Γραφείο" εντός των επόμενων λεπτών.

Προσερχόμενη στον Λευκό Οίκο, η Χέιλι απέφυγε να επιβεβαιώσει στους δημοσιογράφους αν έχει παραιτηθεί. Η εκπρόσωπος του Προέδρου, Σάρα Σάντερς, είπε μόνο ότι είναι προγραμματισμένη μια συνάντησή της με τον Τραμπ στις 10.30, τοπική ώρα (17.30 ώρα Κύπρου), στην οποία θα είναι παρόντες και δημοσιογράφοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα της Χέιλι είχε συζητηθεί αρκετά το 2017 ως της πιθανής αντικαταστάτριας του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος σε κάποια ζητήματα τουλάχιστον δεν έχει ακριβώς κοντινές απόψεις με εκείνες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αλλά η αμερικανίδα διπλωμάτης απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και διαβεβαίωσε ότι επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στη δουλειά της στον ΟΗΕ.

Οι φιλοδοξίες της Χέιλι μάλλον είναι πολύ μεγαλύτερες από το να μείνει απλά στη Νέα Υόρκη: φαίνεται πως σκοπεύει είτε να γίνει αντιπρόεδρος, σε περίπτωση που ο Τραμπ δεν ολοκληρώσει τη θητεία του, είτε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020 – εν ανάγκη ακόμη και με αντίπαλο τον δισεκατομμυριούχο στην εσωκομματική διαδικασία των ρεπουμπλικάνων – ή στις επόμενες αμερικανικές εκλογές, το 2024.

 

Από ΑΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top