ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Τριτοκοσμική εικόνα στο ΤΑΕΠ- Σκηνικό πανικού

ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Τριτοκοσμική  εικόνα στο ΤΑΕΠ- Σκηνικό πανικού

Επαγγελματίες υγείας σε κατάσταση λίγο πριν την τελική πτώση, μοιάζουν οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, με το προσωπικό να φαίνεται εγκλωβισμένο σε ένα φαύλο κύκλο ελλείψεων και δυσλειτουργίας.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Όπως διαπίστωσε το ThemaOnline με την παρουσία του στο Τμήμα, λίγο μετά το τροχαίο που σημειώθηκε γύρω στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας (15/10) στον αυτοκινητόδρομο, δεν υπήρχε χώρος για να αφήσουν οι τραυματιοφορείς τα φορεία με τραυματίες.

Μίνι συνελεύσεις του ποδαριού, μεταξύ του προσωπικού της πρώτης γραμμής, σε μια προσπάθεια να ιεραρχήσουν τις ανάγκες και να αξιοποιήσουν όσο γίνεται πιο αποδοτικά τις δυνάμεις τους, παραμελημένοι από το σύστημα.

Ασθενείς, τραυματιοφορείς, νοσηλευτές και ιατροί, έμοιαζαν με ένα μπουλούκι, με τους μεν να αγωνιούν για την υγεία τους και το προσωπικό να καταβάλλει κάθε δευτερόλεπτο υπεράνθρωπη πραγματικά προσπάθεια.

Η έλλειψη κλινών σε μια ομολογούμενος στιγμή κρίσης- αφού εκτός από την συνηθισμένη προσέλευσης ασθενών έτυχε και το τροχαίο με τουλάχιστον 4 τραυματίες – έγινε κάτι περισσότερο από εμφανής.

Η εικόνα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, σίγουρα δεν είναι αυτή ενός νοσοκομείου στην πρωτεύουσα μιας ευρωπαϊκής και η ευθύνη σίγουρα δεν βαραίνει το προσωπικό της πρώτης γραμμής.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top