ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας: Η Ελλάδα να αποφεύγει κινήσεις που αυξάνουν την ένταση

Τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας: Η Ελλάδα να αποφεύγει κινήσεις που αυξάνουν την ένταση

Το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας καλεί την Ελλάδα να αποφεύγει κινήσεις οι οποίες "αυξάνουν την ένταση" προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει "τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο".

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας της Τουρκίας, αναφέρεται ότι οι ελληνικές ναυτικές δυνάμεις προσπάθησαν να παρενοχλήσουν τις δραστηριότητες του Μπαρμπαρός που ξεκίνησαν σήμερα στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, όπως υποστηρίζει.

Το τουρκικό Υπουργείο αναφέρει ότι “η εν λόγω προσπάθεια παρέμβασης εμποδίστηκε με ελιγμούς από το πολεμικό ναυτικό μας το οποίο συνοδεύει το ερευνητικό πλοίο Μπάρμπαρος Χαϊρετίν Πασά” και προσθέτει ότι “η προσπάθεια παρεμπόδισης των δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί η Τουρκία με βάση το διεθνές δίκαιο στην δική της ΑΟΖ δεν συμβαδίζει κανένα τρόπο με το διεθνές δίκαιο”.

“Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει μέχρι τέλους τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Προτείνουμε στην Ελλάδα για χάρη συνέχισης των διμερών σχέσεων και των σχέσεων καλής γειτονίας να μην κάνει κινήσεις έξω εκτός των κανόνων δικαίου και να αποφεύγει κάθε είδους κινήσεις που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top