ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου: «Η Κύπρος δεν είναι απελπισμένη»

Τσαβούσογλου: «Η Κύπρος δεν είναι απελπισμένη»

“Η Κύπρος δεν είναι απελπισμένη”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εννοώντας το ψευδοκράτος, σε σχέση με τις δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Σακάρια της Τουρκίας με θέμα “Το όραμα της Τουρκίας στην εξωτερική πολιτική τη νέα εποχή” ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι “στην περιοχή μας υπάρχουν πολλές συμφωνίες που πάγωσαν, όπως το Καραμπάχ, στην Κριμαία, ωστόσο υπάρχει και η Κύπρος μας”.

“Εμείς στην Κύπρο κάνουμε ειλικρινή βήματα αλλά βλέπουμε ότι η ε/κ πλευρά δεν είναι έτοιμη να ζήσει από κοινού (με τους Τ/κ), δεν είναι έτοιμη να κάνει διαμοιρασμό, δεν είναι έτοιμη να διαμοιραστεί την εξουσία. Τώρα στα λόγια αποδέχεται ότι οι Τ/κ έχουν δικαιώματα στα αποθέματα ενέργειας του νησιού. Όταν όμως λέμε έλα να το εφαρμόσεις και να το θέσεις υπό εγγύηση, κάνει μονομερή βήματα. Κι εμείς τώρα πήραμε την πλατφόρμα μας και ξεκινήσαμε την γεώτρησή μας. Τώρα και το Μπαρμπαρός είναι στην περιοχή. Η Κύπρος δεν είναι απελπισμένη. Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παραβιάσει την ΑΟΖ της Τουρκίας”, ισχυρίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ωστόσο ανέφερε ότι “θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για μια μόνιμη λύση στο Κυπριακό”. “Αλλά πλέον πρέπει να ξεκαθαρίσει γιατί και πώς θα διαπραγματευτούμε. Χωρίς να συμφωνήσουμε από πριν, μόνο και μόνο για να γίνεται λόγος διαπραγματεύσεων, το να ξεκινήσουμε διαδικασία σημαίνει μόνο χάσιμο χρόνου. Πλέον στη νέα Τουρκία δεν έχουμε χρόνο να χάνουμε. Θα υπάρξει αποτέλεσμα. Πρέπει να κάνουμε βήματα που θα είναι επικεντρωμένα στη λύση”, πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top