ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Δύο πρέσβεις λαμβάνουν μισθό μεγαλύτερο από τον Πρόεδρο της Βουλής – Τα υπέρογκα ποσά

ΚΥΠΡΟΣ: Δύο πρέσβεις λαμβάνουν μισθό μεγαλύτερο από τον Πρόεδρο της Βουλής – Τα υπέρογκα ποσά

Οι μισθοί που λαμβάνουν δύο πρέσβεις που προσλήφθηκαν με αγορά υπηρεσιών, ξεπερνούν κατά πολύ αυτόν που λαμβάνει ακόμα και ο Πρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», πρόκειται για τον Κυριάκο Κενεβέζου και τον Γιώργο Φ. Πουλίδη που προσλήφθηκαν με αγορά υπηρεσιών από τις Πρεσβείες της Κύπρου σε Αθήνα και Βατικανό αντίστοιχα, κατόπιν πολιτικής απόφασης.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών για το έτος 2019, οι συνολικές απολαβές του πρώην υπουργού Παιδείας και πρέσβη στην Αθήνα, Κυριάκου Κενεβέζου, ανέρχονται στις €133.000 ετησίως, ή στις €11.083 τον μήνα, περιλαμβανομένων των συνεισφορών στα ταμεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πλεονάζοντος Προσωπικού και Κοινωνικής Συνοχής, καθώς επίσης και του γενικού επιδόματος εξωτερικού, το οποίο είναι αφορολόγητο, ενώ το ύψος του ποικίλλει ανάλογα με το κόστος ζωής σε κάθε χώρα.

Του γνωστού πλοιοκτήτη και πρέσβη μας στην Αγία Έδρα (Βατικανό) Γιώργου Φ. Πουλίδη, που προσλήφθη με αγορά υπηρεσιών εδώ και αρκετά χρόνια, ο μισθός του είναι ακόμη μεγαλύτερος και συγκεκριμένα ανέρχεται στις €138.000 ετησίως, ή στις €11.500 τον μήνα. Στη μισθοδοσία του κ. Πουλίδη περιλαμβάνονται όλες οι συνεισφορές στα ταμεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πλεονάζοντος Προσωπικού και Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, καθώς επίσης και το γενικό επίδομα εξωτερικού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, οι ετήσιες ακαθάριστες απολαβές των βουλευτών μαζί με τα επιδόματα ανέρχονται στις €81.491, των υπουργών στις €106.358 και του Προέδρου της Βουλής στις €130.429.

Σημειώνεται ότι, στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών προβλέπεται ποσό ύψους €200.000 για τη λειτουργία πρεσβείας στο Τόκυο, καθώς και προτεινόμενες πιστώσεις ύψους €2.110.000 που προορίζονται να καλύψουν τη δαπάνη –συμπεριλαμβανομένων των εξόδων για τα ταξίδια– για τη συνέχιση των ενεργειών εξασφάλισης νέων κτηρίων και τη βελτίωση των υφισταμένων στο εξωτερικό. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται πρόνοια για αγορά/ανέγερση κτηρίων. Περιλαμβάνεται, επίσης, πρόνοια για επιδιορθώσεις στα κτήρια της πρεσβείας της Δημοκρατίας στο Παρίσι, της Υπάτης Αρμοστείας στο Λονδίνο, της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στη Γενεύη, της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στη Νέα Υόρκη, της πρεσβείας στην Αθήνα, της Υπάτης Αρμοστείας στην Καμπέρα και σε άλλες διπλωματικές αποστολές.

Επίσης, ένα τεράστιο ποσό προβλέπεται να καταβληθεί το 2019 από το υπουργείο Εξωτερικών ως υποχρεωτικές και εθελοντικές συνεισφορές, καθώς και για χορηγίες προς διάφορους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς το οποίο ανέρχεται στα €13,3 εκατ. 

Επιπλέον, ποσό ύψους €15,7 εκατ. προβλέπεται να καταβληθεί για την κάλυψη δαπανών της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top