ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Βελτίωση στα δημοσιονομικά συνοδευόμενη από κοινωνικές δαπάνες

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Βελτίωση στα δημοσιονομικά συνοδευόμενη από κοινωνικές δαπάνες

Η βελτίωση στα δημοσιονομικά συνοδεύεται από κοινωνικές δαπάνες αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Η βελτίωση στα δημοσιονομικά δεν περιορίζεται μόνο στη δημοσιονομική απόδοση, αλλά συνοδεύεται με κοινωνικές δαπάνες μέσα από τις οποίες το κράτος στηρίζει την κοινωνία, επισημαίνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας ότι υλοποιείται και η κεντρική πολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης και η βούληση για να διαχέονται στους πολίτες και την κοινωνία τα οφέλη από την αποκατάσταση και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Σε γραπτή δήλωση για τα προκαταρκτικά δημοσιονομικά αποτελέσματα εννιαμήνου, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι «τα προκαταρκτικά δημοσιονομικά αποτελέσματα του πρώτου εννιαμήνου του έτους, που δημοσιεύτηκαν σήμερα από τη Στατιστική Υπηρεσία, δείχνουν μια ακόμα σημαντική βελτίωση των δημοσίων οικονομικών».

«Μιλώντας πλέον αποκλειστικά για πλεονάσματα και όχι ελλείμματα, σημειώνουμε ότι το πλεόνασμα της περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018 είναι κατά 338 εκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερο από ότι την ίδια περίοδο πέρσι και φτάνει σε ύψος 769,7 εκ. ή 3,7% του ΑΕΠ», αναφέρει.

Προσθέτει ότι «αυτή η βελτίωση οφείλεται στο γεγονός ότι τα έσοδα του κράτους αυξάνονται ταχύτερα από τις δαπάνες».

«Εντούτοις, στο σύνολο των δαπανών, που αυξάνονται με ρυθμό 2,4 %, διαπιστώνουμε ότι σημειώνεται και αύξηση των κοινωνικών παροχών κατά 55,5 εκ. ευρώ ή 3,0% και αυτές φτάνουν σε ύψος 1.918,9 εκ. ευρώ στη διάρκεια των τριών πρώτων τριμήνων», σημειώνει.

Ο κ. Προδρόμου επισημαίνει ότι «με αυτό τον τρόπο και την ταχύτερη από τον μέσο όρο αύξηση των κοινωνικών παροχών, αποδεικνύεται ότι η βελτίωση δεν περιορίζεται μόνο στη δημοσιονομική απόδοση, αλλά συνοδεύεται με κοινωνικές δαπάνες μέσα από τις οποίες το κράτος στηρίζει την κοινωνία», και ότι «με αυτό τον τρόπο υλοποιείται και η κεντρική πολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης καθώς και η βούληση για να διαχέονται στους πολίτες και την κοινωνία τα οφέλη από την αποκατάσταση και την ανάπτυξη της οικονομίας μας».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top