ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την αντιτρομοκρατική των Κύπριων κομάντο - Οι λεβέντες μας σε δράση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την αντιτρομοκρατική των Κύπριων κομάντο - Οι λεβέντες μας σε δράση

Συνεκπαίδευση Εθνικής Φρουράς με Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ στην Κύπρο. Δείτε φωτογραφίες όπως της δημοσιεύσε η Εθνική Φρουρά.

Από την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στρατιωτικές ασκήσεις «ΙΑΣΩΝ -2018» και «ΝΙΚΟΚΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ-2018» με τη συμμετοχή Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων καθώς επίσης επίγειων και εναέριων μέσων της Κύπρου και του Ισραήλ, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας.

Οι ασκήσεις οι οποίες διεξήχθηκαν εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέτασαν πολλαπλά εκπαιδευτικά αντικείμενα από τα οποία εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα.

Ειδικότερα κατά την άσκηση «ΙΑΣΩΝ -2018» έγινε συνεκπαίδευση του προσωπικού της ΕΦ και της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων, ενώ κατά την άσκηση «NIKOKΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ 2018», πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων των δύο χωρών στον τομέα της εξάσκησης στη μάχη σε άγνωστο και δύσβατο - ποικιλόμορφο έδαφος, με ταυτόχρονη λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης Ελέγχου και Πληροφοριών.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω εκπαίδευσης ο Διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων του Ισραήλ Υποστράτηγος Yacov (Kobi) Barak επισκέφθηκε από κοινού με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη τα ασκούμενα τμήματα, όπου και παρακολούθησαν μέρος των στρατιωτικών ασκήσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top