ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ: Καλωσορίζει η Σπέχαρ- ‘Έτοιμα τα Ηνωμένα Έθνη και για άλλα ΜΟΕ’

ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ: Καλωσορίζει η Σπέχαρ- ‘Έτοιμα τα Ηνωμένα Έθνη και για άλλα ΜΟΕ’

Καλωσορίζει η Σπέχαρ το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, έτοιμα τα Ηνωμένα Εθνη να στηρίξουν και άλλα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) λέει ο Σιντίκ.

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, καλωσόρισε, με δήλωσή της, το άνοιγμα των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Λεύκας - Απλικίου, σημειώνοντας πως "αυτά τα οδοφράγματα θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσουν στην αύξηση των επαφών μεταξύ των ανθρώπων, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση της τόσο αναγκαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων στο νησί".

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αναφορικά με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, η κ. Σπέχαρ ανέφερε πως "σήμερα είναι μια καλή ημέρα για την Κύπρο. Καλωσορίζουμε το άνοιγμα των πρώτων οδοφραγμάτων έπειτα από οκτώ χρόνια. Αυτά τα οδοφράγματα θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσουν στην αύξηση των επαφών μεταξύ των ανθρώπων, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση της τόσο αναγκαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων στο νησί",σημείωσε.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως "είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις δυο πλευρές για επιπρόσθετα μέτρα που θα βοηθήσουν την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων".

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Συμφωνία για τα θέματα αποκατάστασης κοιμητηρίων και κάποια πρόοδος για τα θέματα περιβάλλοντος επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, με τον κ. Τατάρ, ωστόσο, να αρνείται να προχωρήσει σε θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE