ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ολιγοπώλιο στις άδειες για φαρμακευτική κάνναβη – Εκατοντάδες εκατομμύρια ο τζίρος

ΚΥΠΡΟΣ: Ολιγοπώλιο στις άδειες για φαρμακευτική κάνναβη – Εκατοντάδες εκατομμύρια ο τζίρος

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο αξίζουν οι δύο μόνο άδειες που θα δοθούν για την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης στο νησί.

 

Στην τελική ευθεία φαίνεται να βρίσκεται το νομοσχέδιο για τις άδειες καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στον αριθμό αδειών που θα δοθούν αλλά και στον τρόπο διεξαγωγής της αδειοδότησης.  

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενες συνεδρίες, προαποφασίσθηκε ότι θα δοθούν μόνο δύο άδειες, ενώ παράλληλα θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με αυτή της αδειοδότησης του καζίνο.

Ωστόσο, μετά τα πιο πάνω, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το ολιγοπώλιο των δύο εταιρειών που θα πετύχουν και θα λάβουν τελικά τις δύο άδειες, καθώς μετά από πρόχειρες μετρήσεις υπολογίστηκε ότι το κράτος ως φορολογία θα λαμβάνει ανά πεντάμηνο κοντά στα 45 εκατ. ευρώ. Ενδεικτική μέτρηση σχετικά με τον τζίρο των δύο εταιρειών. Άξιο απορίας, η οποία και κυριαρχεί στους κύκλους συζητήσεων είναι το πώς γίνεται να δοθούν δύο μόνο άδειες, δημιουργώντας ολιγοπώλιο σε μια βιομηχανία η οποία θα προσφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Διευθυντής των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών σε προηγούμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας, ανέφερε σχετικά με τον αριθμό των αδειών που θα δοθούν πως πήραν καθοδήγηση από Γερμανία και Δανία, οι οποίες τις παραχώρησαν με βάση τον πληθυσμό τους, αιτιολογώντας ταυτόχρονα την πρόθεση να δοθούν μόνο δύο άδειες καθώς θα γίνεται ευκολότερος έλεγχος σε αυτές.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι δύο εταιρείες που θα λάβουν τις άδειες θα πρέπει να ζητήσουν τις υπηρεσίες ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας, καθώς η Αστυνομία θα έχει μόνο εποπτικό ρόλο, αφού δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες σε ιδιωτικές εταιρείες.

BusinessNews

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top