ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώνεται η διαδικασία επιστροφής λεφτών λόγω Cobalt

Ολοκληρώνεται η διαδικασία επιστροφής λεφτών λόγω Cobalt

Δεκέμβριο ολοκληρώνει τις διαδικασίες επιστροφής λεφτών λόγω Cobalt η Τράπεζα Κύπρου.

Εντός Δεκεμβρίου ολοκληρώνει η Τράπεζα Κύπρου τη διαδικασία επιστροφής χρημάτων που είχαν καταβάλει πελάτες της για συναλλαγές με κάρτες, προκειμένου να ταξιδέψουν με την αεροπορική εταιρεία Cobalt πριν αυτή αναστείλει της εργασίες της.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Κύπρου, μέχρι στιγμής έχουν ανακτηθεί ποσά για πέραν των 4.000 συναλλαγών, και έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων πελατών.

Τα αιτήματα που έχει παραλάβει ανέρχονται σε χιλιάδες και αφορούν, όπως προστίθεται, συναλλαγές πελατών με κάρτες που έγιναν στην Cobalt και σε ταξιδιωτικούς πράκτορες (τόσο σε ταξιδιωτικά γραφεία όσο και μέσω διαδικτύου), ενώ εξακολουθεί να παραλαμβάνει καθημερινά αιτήματα αυτού του είδους. Η διαδικασία επιστροφής τους, σημειώνεται, είναι μεν χρονοβόρα, αλλά η Τράπεζα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε τα χρήματα να πιστωθούν στον λογαριασμό των δικαιούχων πελατών πριν το τέλος του επόμενου μήνα.

Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι η διαδικασία γίνεται με βάση τους κανονισμούς λειτουργίας και τα χρονικά περιθώρια που θέτουν οι οργανισμοί Visa/MasterCard/Amex. «Έπειτα από λεπτομερή αξιολόγηση των συναλλαγών, με βάση πάντα τους κανονισμούς των πιο πάνω οργανισμών, η Τράπεζα παραλαμβάνει τα ποσά και τα επιστρέφει στους δικαιούχους πελάτες της κατόχους των καρτών, πιστώνοντάς τα στους λογαριασμούς τους», αναφέρεται.

Τέλος, η Τράπεζα Κύπρου σημειώνει ότι μόλις τα χρήματα πιστωθούν, οι πελάτες της λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο μήνυμα που ενημερώνει για επιστροφή των χρημάτων που είχαν καταβληθεί για συναλλαγές που αφορούν την αναστολή εργασιών της Cobalt, ενώ διαβεβαιώνει ότι θα ενημερώνει τους δικαιούχους πελάτες της για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top