ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλέλια Βασιλείου: «Ισχυρή η βούληση και η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για αλλαγές στο δημόσιο σχολείο»

Κλέλια Βασιλείου: «Ισχυρή η βούληση και η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για αλλαγές στο δημόσιο σχολείο»

Την ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει στις αλλαγές που απαιτούνται, προκειμένου να αναβαθμίσει ποιοτικά το επίπεδο του δημόσιου σχολείου και κατ’ επέκταση να βελτιώσει τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών, εξέφρασε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, στην 54η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας.

Ο κ. Βασιλείου είπε στον χαιρετισμό της πως ανέκαθεν η Κυβέρνηση, επιδιώκει, μέσα σε ένα πλαίσιο κοινών στόχων, που θέτουν πριν και πάνω απ’ όλα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών, τη στενή επικοινωνία και την αποτελεσματική συνεργασία με τους οργανωμένους γονείς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Με τον τρόπο αυτό, πρόσθεσε, επιτυγχάνεται η πρόληψη αλλά και η αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων, που προκύπτουν στην καθημερινότητα των παιδιών, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, αλλά και των σχολείων γενικότερα.

Επεσήμανε ακόμα πως οι οργανωμένοι γονείς αποτελούν έναν από τους βασικούς εταίρους στον χώρο της εκπαίδευσης, ενώ οι προσπάθειές τους ενισχύουν σημαντικά το έργο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, συνέχισε, ότι την τελευταία περίοδο η στενή και εποικοδομητική συνεργασία που ανέπτυξε η Κυβέρνηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων και των οργανωμένων γονέων, συνέβαλε καθοριστικά στη λήψη αποφάσεων σχετικά με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, καθώς και στην υιοθέτηση σημαντικότατων πολιτικών για τη διόρθωση μιας σειράς πρακτικών, που εφαρμόζονταν με προβληματικό ή και αναχρονιστικό τρόπο.

«Οι  συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται, κυρίως το τελευταίο διάστημα, προσβλέπουν στην υιοθέτηση μιας κοινής πορείας για στήριξη και αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου, προκειμένου κάθε παιδί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση αλλά και ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να συνδράμουμε όλοι για τη δημιουργία βασικών προϋποθέσεων που απαιτούνται, ώστε η παρεχόμενη εκπαίδευση προς τα παιδιά μας να τα εξοπλίζει επαρκώς με τα εφόδια που χρειάζονται για την επιτυχή ένταξη τους στην σύγχρονη κοινωνία» είπε.

«Από την πλευρά μας, εκφράζουμε την ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε στις αλλαγές που απαιτούνται, προκειμένου να αναβαθμίσουμε ποιοτικά το επίπεδο του δημόσιου σχολείου και κατ’ επέκταση να βελτιώσουμε τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών μας» σημείωσε, επισημαίνοντας πως «με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με αισιοδοξία και όραμα, με σύνθεση απόψεων και συναινετικές διαδικασίες, με τεκμηρίωση και συλλογικότητα, με προσήλωση στο στόχο και σκληρή δουλειά, δεν μπορεί παρά να τα καταφέρουμε».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top