ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Κύπριος που σταμάτησε το ποδόσφαιρο και πλέον έχει το δικό του γυμναστήριο – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Κύπριος που σταμάτησε το ποδόσφαιρο και πλέον έχει το δικό του γυμναστήριο – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Στέφανος Πετρουής είναι ένα παιδί το οποίο μεγάλωσε μέσα στον αθλητισμό.

Διατηρεί πλέον το δικό του γυμναστήριο και ασχολείται μονάχα με αυτό για να το κάνει όσο το δυνατό καλύτερα γίνεται. Μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην φουτσαλική ομάδα της ΑΕΚ Λάρνακας ενώ στο παρελθόν είχε παίξει και ποδόσφαιρο σε διάφορες ομάδες σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ο Γιώργος Λεωνίδου και το Themasports.com πήγαν στο γυμναστήριο του Στέφανου και συνομίλησαν μαζί του. Πιο κάτω σας παραθέτουμε ολόκληρη την συνέντευξη και όλα όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

Αναλυτικά:

– Καλησπέρα Στέφανε και σε ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας διαθέτεις. Πες μας λίγα πράγματα για εσένα.

«Είμαι ο Στέφανος Πετρουής και κατάγομαι από τη Λάρνακα. Είμαι 29 χρονών και εργάζομαι ως γυμναστής. Είμαι ιδιοκτήτης του Arena Personal Training Center, και επίσης είμαι προπονητής-γυμναστής ποδοσφαίρου στο αθλητικό σχολείο Βεργίνας».

– Πως ξεκίνησες την καριέρα σου ως γυμναστής;

«Από μικρός βρισκόμουν στον αθλητισμό. Από την ηλικία των 10 ετών ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο και απο τότε η ζωη μου περιφέρεται γύρω απο τον αθλητισμό. Στην συνέχεια αποφάσισα να ακολουθήσω την σπουδή του γυμναστή και από τότε συνεχίζω να βρίσκομαι σε αυτό τον χώρο. Σπούδασα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια παρακολούθηση αρκετά σεμινάρια που έχουν να κάνουν με το Fitness και την διατροφή όπως και επίσης κάποια σεμινάρια που έχουν να κάνουν με την αθλητική απόδοση και την αποκατάσταση όπως:

-rehab and movement summit 2017
-Φυσιολογία και νέα δεδομένα υπερτροφίας
-7 new intensity techniques for new muscle workshop
-Προπόνηση ισχύος και φορμάρισμα
-hypertrophy training programme design:the alternate-undulate method workshop/Performance University
– Strength, Conditioning & Rehab Seminar

Επίσης για 4 χρόνια εργάστηκα στο γυμναστήριο Αqua Gym στην Λάρνακα όπου και πήρα αρκετές εμπειρίες. Παράλληλα με όλα αυτά έπαιζα και ποδόσφαιρο. Το Μάιο του 2017 αποφάσισα να λειτουργήσω τον δικό μου χώρο.

Το Αrena Personal Training Center στεγάζεται στο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ το καινούργιο γήπεδο της ΑΕΚ Λάρνακας την οποία ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία».

– Άρα να υποθέσουμε ότι τα μηχανήματα είναι υπερσύγχρονα;

«Ναι τα μηχανήματα είναι σύγχρονα κυρίως από την εταιρεία Teqnogym την οποία επίσης ευχαριστώ για την συνεργασία. Διαθέτουμε ποδήλατα και διάδρομο Teqnogymτο Skillmillκαι το Kinesis, k-box , versa pulley,trx, και πολλά άλλα υλικά τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε όλες τις παραμέτρους της φυσικής κατάστασης(αερόβια ικανότητα, δύναμη, ταχύτητα, ευλυγισία και άλλα). Να αναφέρω οτι το γυμναστήριο χρησιμοποιείται και από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ Λάρνακας».

– Πες μας για τα προγράμματα που παρέχεις στον κόσμο.

«Τα προγράμματα που παρέχονται στο γυμναστήριο είναι to personal training, small group training (μέχρι πέντε με εφτά άτομα) και αθλητική προπόνηση, κυρίως για ποδοσφαιριστές».

– Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας στο χώρο της γυμναστικής;

«Ο χώρος της γυμναστικής περιλαμβάνει πολλές πτυχές τις οποίες πρέπει κάποιος να λάβει. Το σημαντικότερο κομμάτι είναι να υπάρχει ο σωστός τρόπος εκγύμνασης για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τον στόχο του την ηλικία του οποιαδήποτε προβλήματα υγείας το ιστορικό το επάγγελμα του κτλ.
Επίσης αναπόσπαστο κομμάτι στο χώρο της γυμναστικής είναι και το κομμάτι της διατροφής.
Στο γυμναστήριο μας συνεργαζόμαστε με διαιτολόγο ο οποίος αναλαμβάνει το κομμάτι αυτό.
Στόχος μας είναι να παντρέψουμε στην υγιεινή διατροφή μαζί με την σωστή εκγύμναση.
Σημαντικό επίσης είναι να υπάρχει εξατομίκευση για τον κάθε ασκούμενο, δεν είναι όλα τα προγράμματα για όλους και δεν έχουν όλοι τους ίδιους στόχους.
Τώρα αν μιλάμε για αθλητές εκεί έχουμε να κάνουμε με πολύ πιο ψηλές εντάσεις, μετρήσεις, και προπονήσεις βασισμένες στο κάθε άθλημα ξεχωριστά».

– Ποιο είναι το σκεπτικό σου και η φιλοσοφία σου στο χώρο του fitness και της γυμναστικής;

«Η φιλοσοφία μου στο χώρο του fitness και την γυμναστικής είναι ότι ο κάθε ασκούμενος πρέπει να ανακαλύψει τα όρια του και να μάθει να γυμνάζεται κοντά σε αυτά.Οπότε μου αρέσει η γυμναστική ψηλής έντασης και κυρίως οι λειτουργικές ασκήσεις οι οποίες κινητοποιούν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα και θεωρώ ότι προσφέρουν περισσότερες προσαρμογές. Επίσης είναι ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν τους ασκούμενους και στην καθημερινότητα τους».

– Μας είπες πριν ότι είσαι γυμναστής στο αθλητικό σχολείο της Βεργίνας στο ποδόσφαιρο. Δηλαδή συναναστρέφεσαι με νεαρά παιδιά. Πόσο σημαντικό είναι ένας προπονητής να ωθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και πως γίνεται αυτό;

«Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τα παιδιά που υπάρχει αθλητικό σχολείο. Είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε πριν τρία χρόνια και έχουν την ευκαιρία οι μικροί να προπονούνται επιπλέον τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι σημαντικός ο ρόλος ενός γυμναστή σε αθλητικό σχολείο γιατί παρέχει στους μικρούς κάποια έξτρα πράγματα. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και οφείλει να υποδείξει στους μαθητές τον σωστό δρόμο. Αυτό το γίνεται με συμβουλές και με διάλογο για να νιώθουν τα παιδιά κοντά τους».

– Εσύ αθλείσαι;

«Ναι βεβαίως. Την γυμναστική την έχω πάντοτε μέσα στην ρουτίνα μου. Συνήθως γυμνάζομαι τα πρωινά όταν έχω κάποιο κενό από την δουλειά. Επίσης έπαιξα μπάλα στον Εθνικό Άχνας, στην Αλκή Ορόκλινη αλλά και σε ομάδες Δ’ Εθνικής στην Ελλάδα και στη συνέχεια αγωνιζόμουν και στο τμήμα φούτσαλ της ΑΕΚ. Τώρα επικεντρώθηκα αποκλειστικά στο γυμναστήριό μου».

– Πόσο ρόλο παίζει για ένα ποδοσφαιριστή η γυμναστική που κάνει στο γυμναστήριο πέραν από τις καθιερωμένες προπονήσεις;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι η ενδυνάμωση για ένα ποδοσφαιριστή γιατί υπάρχουν μυϊκές ομάδες που συμμετέχουν στις ποδοσφαιρικές κινήσεις αλλά δεν αναπτύσσονται μέσα από το παιχνίδι.
Επίσης το γυμναστήριο για ένα ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό για να προλάβει τυχόν τραυματισμούς μέσα από τις ασκήσεις πρόληψης. Νομίζω πως όλες οι επαγγελματικές ομάδες πλέον έχουν το κομμάτι της ενδυνάμωσης στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα».

– Στέφανε σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε ό,τι καλύτερο.

«Εγώ σας ευχαριστώ και καλή συνέχεια».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώνονται ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top