ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΜΑΓΙΚΗ Νέα Σαλαμίνα ΔΙΕΣΥΡΕ την ΑΕΛ με εμφατική ΤΕΣΣΑΡΑ!

ΜΑΓΙΚΗ Νέα Σαλαμίνα ΔΙΕΣΥΡΕ την ΑΕΛ με εμφατική ΤΕΣΣΑΡΑ!

Το παιχνίδι ανάμεσα στη Νέα Σαλαμίνα και την ΑΕΛ ολοκληρώθηκε με το τελικό σκορ να είναι 4-1 υπέρ των ερυθρόλευκων. Ο Ελουντού στο 30′ και ο Φουστάρ στο 36′ έβαλαν μπροστά με δύο γκολ τη Νέα Σαλαμίνα, ενώ το 3-0 ήρθε από τον Μιντίκκη στο 51′. Το 3-1 έκανε ο Νιλς με κοντινό, δυνατό σουτ και το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τιάγκο στο 88′.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους όμως δεν τα κατάφερναν. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν είχαμε κάποια ευκαιρία, ενώ αυτή ήρθε στο 11′ και ήταν για τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Ελουντού έκανε το σουτ όμως η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε από την άμυνα της ΑΕΛ.

Η ΑΕΛ στη συνέχεια έγινε πιο απαιτητική, κρατούσε περισσότερο την μπάλα και προσπαθούσε είτε από το άκρα είτε από τον άξονα να βρει ευκαιρίες για να σκοράρει πρώτη και να ανοίξει το σκορ.

Και αφού στο 27′ ο Χουράδο δεν βρήκε στόχο για τους φιλοξενούμενους, ο Ελουντού στο 30ο λεπτό με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0 για το συγκρότημα του Σάββα Πουρσαϊτίδη.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν τα πάνω τους από το γκολ, το 2-0 δεν έγινε με τον Τιάγκο στο 32′ όμως ήρθε στο 36′ με κεφαλιά του Φουστάρ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Σημαντικό προβάδισμα λοιπόν για τους γηπεδούχους από το 36ο λεπτό αφού προηγούνταν με δύο γκολ διαφορά της ομάδας του Ντούσαν Κέρκεζ.

Η ΑΕΛ έψαξε την αντίδραση, η Νέα Σαλαμίνα κρατούσε καλά και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ντα Σίλβα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και έτσι έχασε την καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΛ στο πρώτο 45λεπτο. Η μείωση δεν ήρθε και με το σφύριγμα για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι της Νέας Σαλαμίνας πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά με 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ καθώς στο 51΄η γηπεδούχος ομάδα με δράστη τον αρχηγό της, Κωνσταντίνο Μιντίκκη έκανε το 3-0. Ο Αβραάμ έκανε λάθος γύρισμα προς τον Βοζίνια και ο δεξιός μπακ των ερυθρολεύκων τον πλάσαρε εύστοχα και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο σκορ.

Τα λεπτά κυλούσαν, η ΑΕΛ έψαξε αντίδραση και την βρήκε με τον Νιλς στο 66′. Ο ποδοσφαιριστής των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας με δυνατό σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Βεσελόφσκι και μείωσε σε 3-1.

Κάπου εκεί η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη έδωσε χώρους για να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα, κρατούσε μακριά τους παίκτες της ΑΕΛ και έτσι η διαφορά των δύο τερμάτων έμενε. Η Νέα Σαλαμίνα μέσω των αντεπιθέσεων έψαχνε το τέταρτο γκολ όμως πότε ο Βοζίνια και πότε η αστοχία δεν έφερναν το τέρμα.

Η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 78′ αφού το φαλτσαριστό σουτ του Τόρες σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και έτσι δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν και άλλο και να ψάξουν κάτι περισσότερο στην αναμέτρηση.

Και αφού η ΑΕΛ έδωσε χώρους το πλήρωσε στο 88′. Ο Κίνγκσλει έφυγε στην κόντρα και ανατράπηκε από τον Νταβόρ εντός περιοχής με τον διαιτητή του παιχνιδιού να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Τιάγκο μετέτρεψε σε γκολ την παράβαση και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 4-1.

Μέχρι το τελικό σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, η Νέα Σαλαμίνα πήρε μια μεγάλη νίκη με 4-1 κόντρα στην ΑΕΛ και συνέχισε να εντυπωσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα.

Από την άλλη η ΑΕΛ έχασε για δεύτερη συνεχόμενη φορά και μάλιστα πάλι με βαρύ σκορ μετά από το 3-0 κόντρα στον Απόλλωνα.

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Γκολομπάρ, Φουστάρ, Κίνγκσλει, Κύπρος, Μαργκάσα (Κωστή 67΄), Τιάγκο (Σικόρσκι 89′), Μιντίκκης, Νουρ (Λεμέσιος 89′), Κορέια, Ελουντού

ΑΕΛ: Βοζίνια, Ντόσα, Τεξέιρα, Γκαζτανάγια (Αντάμοβιτς 46′), Νταβόρ, Άλεξ, Μακρής (Μυτίδης 73′), Τόρες, Χουράδο, Γουίλερ (Αβραάμ 46′), Νιλς

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top