ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Καταδίκη για πρώην βοηθό Γενικό Εισαγγελέα – Παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία

ΚΥΠΡΟΣ: Καταδίκη για πρώην βοηθό Γενικό Εισαγγελέα – Παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία

Τέσσερις μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή, επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στον πρώην βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Λουκή Λουκαΐδη, για παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία σε ιδιωτική ποινική υπόθεση.

Το αδίκημα διαπράχθηκε στις 14 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», παραπονούμενοι στην εν λόγω υπόθεση, ήταν τρεις δικηγόροι, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρνακας, που κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας και κρίθηκαν ως αξιόπιστοι από το δικαστήριο.

Στην δίκη, ως μάρτυρας, κατέθεσε και η πρωτοκολλήτρια του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, αφού σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο πρώην βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, είχε γνωστοποιήσει με επιστολή του σε αυτήν, ότι είχε ανασταλεί ποινική δίωξη εναντίoν συγκεκριμένων κατηγορούμενων σε άλλη ιδιωτική υπόθεση.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε από το δικαστήριο, όσα αναφέρονταν στην επιστολή, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, αφού στην προηγούμενη ιδιωτική ποινική υπόθεση, είχε ανασταλεί η δίωξη μόνο για τον Λουκή Λουκαΐδη.

Μετριαστικοί παράγοντες για την επιβολή ποινής στον κ. Λουκαΐδη, η δικαστής έλαβε υπόψη την ηλικία του πρώην βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος είναι 81 ετών, και ότι υπηρέτησε για χρόνια την δικαιοσύνη.

Όμως, ως επιβαρυντικός παράγοντας λήφθηκε υπόψη ότι είχε υπηρετήσει την Νομική Υπηρεσία του κράτους και γι’ αυτό θα έπρεπε να ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός σε θέματα ποινικών αναστολών, σύμφωνα με τη δικαστή.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του «Πολίτη», στην ίδια υπόθεση, ο κ. Λουκαΐδης αντιμετώπιζε και δεύτερη κατηγορία, που αφορούσε συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, ωστόσο αθωώθηκε.

Η πλευρά του Λουκή Λουκαΐδη, αναμένεται να εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι στο κατηγορητήριο της ίδιας υπόθεσης, υπήρχε και δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος αθωώθηκε και από τις δύο κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top