ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Κάποιοι μπορεί να μην θέλουν να ακούν τις τουρκικές θέσεις για ασφάλεια»

ΠτΔ: «Κάποιοι μπορεί να μην θέλουν να ακούν τις τουρκικές θέσεις για ασφάλεια»

Οι θέσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών και της Τουρκίας για τα θέματα ασφαλείας ήταν καλά γνωστές, αλλά κάποιοι μπορεί να μη θέλουν να το ακούσουν, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης του Συμβουλίου Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών «Φωνή».

Σε ερώτηση αναφορικά με τοποθετήσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτης», είπε ότι «οι θέσεις του κ. Τσαβούσογλου και της Τουρκίας για τα θέματα ασφάλειας ήταν καλά γνωστές από τη Γενεύη, από το Μοντ Πελεράν ακόμα, αργότερα και στο Κραν Μοντανά και προ της 6ης Ιουλίου όταν είπε (ο Τσαβούσογλου) να ξυπνήσουμε από το όνειρο ότι μπορεί να καταργηθούν οι εγγυήσεις. Το επανέλαβε προσφάτως. Κάποιοι μπορεί να το ακούν, κάποιοι μπορεί να μη θέλουν να το ακούσουν».

Πρόσθεσε ότι στα θέματα ασφάλειας και ο κ. Ακιντζί και ο κ. Τσαβούσογλου εμμένουν ότι θα πρέπει να διατηρηθούν οι εγγυήσεις, να διατηρηθούν στρατεύματα και ούτω καθεξής.

Ερωτηθείς αν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του για να τον ενημερώσει για τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, είπε ότι «ζήτησε σήμερα και θα ορίσουμε ημερομηνία, εντός των επόμενων 24ώρων».

Ερωτηθείς για τις αναφορές Τσαβούσογλου στο τι συζήτησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ήταν ξεκάθαρος ότι αυτά που είπα δημόσια στη δημοσιογραφική διάσκεψη είναι αυτά τα οποία συζητήσαμε». Ερωτηθείς αν πρόκειται περί απάντησης στην κριτική που δέχεται, ο Πρόεδρος είπε «νομίζω σαφεστάτη».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τους όρους αναφοράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, είπε ότι «οι όροι αναφοράς θα διαμορφωθούν εφόσον συμφωνούν όλες οι πλευρές. Συνεπώς, δεν είναι θέμα τι ο ένας θα αξιώσει να περιλαμβάνει ή τι ο άλλος».

«Ας κάνουμε υπομονή και όταν η κα Λουτ θα μεταβεί στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου και στην Άγκυρα στις 5 του μηνός και εν συνεχεία θα έρθει στην Κύπρο, θα έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο», είπε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία άφιξης της κας Λουτ στην Κύπρο.


Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top