ΚΟΣΜΟΣ

Καθοδήγηση στα Κράτη Μέλη για καταπολέμηση ρητορικής και εγκλημάτων μίσους παρέχει η Κομισιόν

Καθοδήγηση στα Κράτη Μέλη για καταπολέμηση ρητορικής και εγκλημάτων μίσους παρέχει η Κομισιόν

Με την ευκαιρία της επετείου των 10 ετών του πλαισίου της ΕΕ για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, η Κομισιόν δημοσιεύει οδηγίες για τις εθνικές αρχές που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι κανόνες της ΕΕ για την καταπολέμηση του εγκλήματος μίσους και της ομιλίας του μίσους εφαρμόζονται στην πράξη.

Η καθοδήγηση παρέχει συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης κοινών θεμάτων όσον αφορά την πρακτική εφαρμογή αυτών των κανόνων και τον τρόπο εξασφάλισης αποτελεσματικής διερεύνησης, δίωξης και καταδίκης του εγκλήματος μίσους και της ρητορικής μίσους.

Η απόφαση-πλαίσιο της ΕΕ για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας υποχρεώνει όλες τις χώρες της ΕΕ να θεσπίσει νομοθεσία για να τιμωρήσει τις πιο σοβαρές εκδηλώσεις ρατσισμού και της ξενοφοβίας, και ιδίως τη δημόσια υποκίνηση ρατσιστικής βίας ή μίσους, καθώς και των ρατσιστικών και ξενοφοβικών εγκλημάτων μίσους.

Η Κομισιόν στηρίζει τα κράτη μέλη μέσω της ομάδας υψηλού επιπέδου της ΕΕ για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και άλλων μορφών μισαλλοδοξίας, που φέρνει σε τακτική επαφή εμπειρογνώμονες από τα κράτη μέλη, την κοινωνία των πολιτών και των οργανώσεων που βασίζονται στην κοινότητα, τους οργανισμούς της ΕΕ και ιδίως από τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ , καθώς και σε διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Κομισιόν τέλος συνεργάζεται επίσης στενά με τις εταιρείες πληροφορικής για να καταργήσουν γρήγορα την παράνομη ομιλία σε απευθείας σύνδεση μίσους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top