ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ- ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Καλεί τους δημότες να συνδράμουν- Πέραν των 70 εργατών στους δρόμους

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ- ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Καλεί τους δημότες να συνδράμουν- Πέραν των 70 εργατών στους δρόμους

Επί ποδός 70 εργάτες του Δήμου Λευκωσίας, πολλές οι ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Ο Δήμος Λευκωσίας, ενόψει του γεγονότος ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και απόψε, καλεί όλους τους δημότες της πρωτεύουσας να συνδράμουν τις προσπάθειες του δήμου, μεριμνώντας για τον καθαρισμό των στομίων των οχετών που βρίσκονται έξω από τα υποστατικά τους, ή καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες στο τηλέφωνο 97877154 για αναφορά οποιωνδήποτε προβλημάτων.

Ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρει ότι «τα έντονα καιρικά φαινόμενα που καταγράφηκαν σήμερα τα ξημερώματα, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα και ζημιές σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας ενώ πέραν των 70 εργατών, βρίσκονται επί ποδός σε διάφορα σημεία της πόλης, με έμφαση στις ιδιαίτερα προβληματικές περιοχές».

Συγκεκριμένα, «πλημμύρισαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές η αίθουσα Μελίνα Μερκούρη και η Πύλη Αμμοχώστου και ως εκ τούτου ο Δήμος Λευκωσίας ενημέρωσε αμέσως με το Τμήμα Αρχαιοτήτων και ύστερα από συνεννόηση οι δύο χώροι θα παραμείνουν κλειστοί για καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών».

Επίσης, «υπερχείλισε ο ποταμός Κατέβα δημιουργώντας προβλήματα σε περιοχές δυτικά του ποταμού, πλημμύρισε η Λεωφόρος Αμμοχώστου μεταξύ Λεωφόρων Αγλαντζιάς και Αγίου Ιλαρίωνος παρά τον κυκλικό κόμβο ΣΟΠΑΖ ενώ υπερχείλισε και ο κεντρικός αγωγός Λευκωσίας (οχετός Παλλουριώτισσας) δημιουργώντας προβλήματα στη Διγενή Ακρίτα και γύρω οδούς».


Πλημμύρισε και η περιοχή της Ονασαγόρου και Φανερωμένης.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Λευκωσίας, γενικότερα στην πρωτεύουσα, «λόγω της πολύ έντονης και συνεχόμενης βροχόπτωσης σε συνδυασμό με χαλαζόπτωση και ανέμους, φύλλα έφραξαν τα στόμια των οχετών με αποτέλεσμα να επηρεαστεί σημαντικά η ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων».

Ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει «για μια ακόμα φορά την έντονη δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην αναβάθμιση του κεντρικού αγωγού Λευκωσίας και την ολοκλήρωση των έργων στην Λεωφόρο Αμμοχώστου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους» και σημειώνει ότι «αν αυτά τα έργα είχαν υλοποιηθεί, όπως κατ’ επανάληψη ζητούσε ο δήμος, οι ζημιές θα ήταν πολύ λιγότερες».

Επίσης, «τα προβλήματα θα ήταν πολύ σοβαρότερα εάν ο Δήμος Λευκωσίας δεν είχε υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια αντιπλημμυρικά έργα αξίας πέραν των 25 εκατομμυρίων ευρώ σε γειτονιές της πόλης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top