ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κοκαΐνη στον Τζιωνή - Το VIDEO στο κινητό του Λοχία για το διπλό φονικό του Στροβόλου

Κοκαΐνη στον Τζιωνή - Το VIDEO στο κινητό του Λοχία για το διπλό φονικό του Στροβόλου

Παρασκηνιακά γεγονότα και ποικίλα επιχειρήματα παρακολουθούμε στις τελευταίες δικάσιμους για το διπλό φονικό Στροβόλου, με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και την σύζυγο του Ντίνα Σεργίου.  

Της Γεωργίας Παππούτα

Ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή (πρώτου κατηγορούμενου της υπόθεσης), προχώρησε σε αντεξέταση του πρώτου μάρτυρα ,Λοχία Σάββα Σιαμούτη (ανακριτής της υπόθεσης), για την δίκη εντός δίκης. 

Να σημειώσουμε πως η δίκη εντός δίκης, διεξάγεται μετά από ένσταση του δικηγόρου του Λοΐζου Τζιωνή, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι καταθέσεις που έδωσε ο πελάτης του στις 27/4/2018 στους ανακριτές της υπόθεσης, οι υποδείξεις σκηνών και η παραλαβή τεκμηρίων από την οικία στην οδό Σκιάθου 3 στην Αγλαντζιά, κατά την ίδια ημερομηνία, δεν έγιναν με τη θέληση του πελάτη του, αλλά μετά από ψυχολογική πίεση και υπό το βάρος του στερητικού συνδρόμου από τη διακοπή της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. 

Το συγκεκριμένο θέμα έθιξε ο δικηγόρος του Τζιωνή στην διήμερη αντεξέταση του μάρτυρα, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος πριν την σύλληψη του είχε κάνει χρήση κοκαΐνης. Με αυτή την αποκάλυψη ο δικηγόρος θέλησε να δικαιολογήσει την εναλλαγή που είχε στην διάθεση του ο πελάτης του κατά την διάρκεια της ανάκρισης, τονίζοντας πως έπεσαν απότομα τα επίπεδα ναρκωτικών στο αίμα  του.  

Στους ισχυρισμούς αυτούς δεν συμφώνησε ο κ. Σιαμούτης, ο οποίος ανέφερε πως μπορεί να διακρίνει εάν κάποιο άτομο έχει σύνδρομο στέρησης από ουσίες, μέσα από την πείρα του. Μάλιστα, τόνισε πως ο Λοΐζος λίγες μέρες μετά όρισε δικηγόρο και δεν είχε αναφερθεί ποτέ σε κάτι τέτοιο.  

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου δεν στάθηκε μόνο σε αυτό το ζήτημα, αλλά και στο βίντεο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Σιαμούτης (σ.σ. κατέγραψε τον Λοΐζο Τζιωνή να κάνει ακροβατικά). Εστίασε στην συμπεριφορά του πελάτη του ρωτώντας: “Ένας που βρίσκεται υπό κράτηση δίνει την συγκατάθεση του να κάνει ακροβατικά και το θεωρείτε φυσιολογικό;”. Ο μάρτυρας επανέλαβε πως το έκανε μετά την δυσπιστία που είχε απέναντι του, ότι δεν ήταν δυνατόν να καταφέρει να εισέλθει από ένα τόσο ψηλό παράθυρο όπως εκείνο του μπάνιου, έτσι ο κατηγορούμενος θέλησε να δείξει τις δεξιότητες του.

Η αντεξέταση διήρκησε δύο μέρες με το κλίμα να είναι αρκετά κουραστικό, αφού υπήρχε δυσανασχέτηση από συγγενείς των θυμάτων, των κατηγορούμενων αλλά και από την Κατηγορούσα Αρχή, η οποία δεν ήταν λίγες οι φορές που έκανε ένσταση για συνεχή επανάληψη και επαναφορά των ίδιων ζητημάτων από μέρους της υπεράσπισης του κατηγορούμενου, με τον Δικαστή να συμφωνεί και να ζητά να γίνει πιο σύντομα η διαδικασία.  

Ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή, ολοκλήρωσε την αντεξέταση του με το επιχείρημα πως δεν έγιναν αιματολογικές εξετάσεις την μέρα της ανάκρισης στον πελάτη του για να αποκρύψουν πως είχε στερητικό σύνδρομο, με τον μάρτυρα να το απορρίπτει. 

Η δίκη εντός δίκης θα συνεχίσει την Πέμπτη  (6/12), με δύο μάρτυρες της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών, οι οποίοι έκαναν την συλλογή τεκμηρίων από την οδό Σκιάθου 3 στην Αγλαντζιά.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top