ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Δημητρίου-Περδίκη με αφορμή την οριζόντια: «Ο ΔΗΣΥ τρεις φορές κατά της οριζόντιας»

Κόντρα Δημητρίου-Περδίκη με αφορμή την οριζόντια: «Ο ΔΗΣΥ τρεις φορές κατά της οριζόντιας»

Διαδικτυακή «κόντρα» ξέσπασε στο Τwitter με αφορμή την οριζόντια ψηφοφορία που τέθηκε προς ψήφιση την περασμένη βδομάδα στη Βουλή.

Πρωταγωνιστές ήταν οι Δημήτρης Δημητρίου, Βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού και Γιώργος Περδίκης, Πρόεδρος των Οικολόγων.

Αφορμή; Η συνέντευξη του κ. Περδίκη την Κυριακή (9/12) στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και συγκριμένα για το θέμα της οριζόντιας ψηφοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των Οικολόγων μετά από ερώτηση αν το κόμμα του θα επανέλθει για την οριζόντια ψηφοφορία απάντησε: «Βεβαίως θα επανέλθουμε. Μόλις μας το επιτρέψουν οι συνταγματικές πρόνοιες. Με τη νέα δηλαδή περίοδο, θα επανέλθουμε με νέα πρόταση που θα έχει να κάνει με τις βουλευτικές εκλογές που θα είναι οι επόμενες εκλογές που θα έχουμε ενώπιόν μας. Βέβαια ξέρετε ότι ο ΔΗΣΥ δεν συμφωνεί να δοκιμαστεί η οριζόντια ψηφοφορία στις βουλευτικές εκλογές. Έτσι μάλλον θα το βρούμε εναντίον μας μαζί με το ΑΚΕΛ, το ΕΛΑΜ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ».

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, ενοχλημένος απάντησε μέσω Τwitter, αναφέροντας: «Διαχρονικά υπέρ της οριζόντιας ψηφοφορίας, για όλες τις αναμετρήσεις. Εμείς,ποτέ δε λειτουργήσαμε άλα καρτ. Μην μας μπερδεύεται με άλλους.»

Ωστόσο η συζήτηση δεν έμεινε εκεί, με τον κ. Περδίκη να απαντά: «Η ιστορία είναι εκεί φιλε Δημήτρη. Τουλάχιστον τρεις φορές ο ΔΗΣΥ ψήφισε κατά προτάσεων οριζόντιας ψηφοφορίας. Άμα δυσκολεύεσε να σου τις θυμίσω. Αλλά νομίζω καλύτερα να δούμε το μέλλον: οριζόντια ψηφοφορία στις βουλευτικές 2021. Πάμε?»

«Ακριβώς επειδή η ιστορία είναι εκεί και είναι εκεί για όλους φίλε Γιώργο μην εξάγεις αυθαίρετα συμπεράσματα για μας σ'ένα, από τα λίγα, θέματα που συμφωνούμε. Το δήλωσε και ο πρόεδρός μας, πως ο ΔΗΣΥ θα επανέλθει. Πάμε!» Ήταν η νέα απάντηση του κ. Δημητρίου, αποδεχόμενος την «πρόκληση» από τον Πρόεδρο των Οικολόγων για την οριζόντια για τις βουλευτικές του 2021.

Τον τελευταίο λόγο τον είχε ο κ. Περδικής, με την απάντηση του να αναφέρει: «Αυτή η δέσμευση μακάρι να κρατηθεί λοιπόν».




Έκτορας Γεωργίου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top