Κυπριανίδης: «Διπλό λάθος του Βασίλη Δημητρίου στη φάση που ζήτησε πέναλτι η ΑΕΛ»
24.12.2018 - 18:00
Στο 31ο λεπτό του χθεσινού (23/12) αγώνα στο Τσίρειο ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ανόρθωση, η Λεμεσιανή ομάδα διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Ντουγκλάο στον Μαρκόσκι εντός περιοχής.
Κληθείς να σχολιάσει τη συγκεκριμένη φάση ο… Καθηγηγής Διαιτησίας, Γιαννάκης Κυπριανίδης στην εκπομπή του Super Sport FM «Άκου τη Φάση», είπε ότι το λάθος του διαιτητή Βασίλη Δημητρίου ήταν ΔΙΠΛΟ, αφού υπήρχε ανατροπή και πέναλτι στο μαρκάρισμα του Ντουγκλάο, όμως δευτερόλεπτα νωρίτερα, υπήρχε φάουλ υπέρ της Ανόρθωσης στο κέντρο του γηπέδου που δεν σφυρίχτηκε!
Συγκεκριμένα, είπε:
«Στο 31ο λεπτό, έγινε ένα φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, υπέρ της Ανόρθωσης που δεν δόθηκε. Στη συνέχεια της φάσης, ο Ντουγκλάο βάζει το αριστερό του πόδι στο διάδρομο του Μαρκόσκι και υπάρχει ανατροπή.
Ο διαιτητής όμως μόλις πέρασε το ημικύκλιο του κέντρου και ήταν λίγο μακριά από τη φάση. Είναι κάποιες φάσεις που και να θέλεις να είσαι εκεί, δεν θα προλάβεις, είναι αδύνατο. Συμπερασματικά, έγιναν δύο λάθη στην ίδια φάση».
Δείτε τις δύο φάσεις στο πιο κάτω βίντεο, στο χρόνο 0:32-0:43
Η ταχύτητα στην υλοποίηση των μέτρων στήριξης αποτελεί κρίσιμο δείκτη όχι μόνο της ανταπόκρισης του κρατικού μηχανισμού αλλά και της πολιτικής βούλησης να σταθεί η Πολιτεία στο πλευρό των πολιτών που επλήγησαν.