ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός ΓεΣΥ και η Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής

Εκτός ΓεΣΥ και η Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής

Η Κυπριακή Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, δηλώνει ότι υπό τις παρούσες περιστάσεις και τα υφιστάμενα δεδομένα είναι υποχρεωμένη να συμβουλεύσει τα μέλη της να μην συμμετέχουν σε ένα σχέδιο που εν τη γενέσει του είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.

Καλεί δε όλους τους αρμόδιους φορείς όπως αφουγκραστούν τις ανησυχίες και του προβληματισμούς του ιατρικού κόσμου και προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και ρυθμίσεις που να καθιστούν το ΓεΣΥ βιώσιμο και λειτουργικό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αρχικά ότι η Εταιρεία συμφωνεί και στηρίζει τις προσπάθειες του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου που έχουν ως στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ποιοτικού, ανταποδοτικού και βιώσιμου ΓεΣΥ προς όφελος των ασθενών.

Προστίθεται ότι οι αποφάσεις της μαζικής Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ πρέπει να αποτελέσουν τις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης με όλους του αρμόδιους φορείς.

Η Εταιρεία περαιτέρω εκφράζει έντονη ανησυχία και προβληματισμό "για τα κενά, τις ασάφειες και κυρίως τη βιωσιμότητα" του προτεινόμενου σχεδίου και των σοβαρών επιπτώσεων που θα έχει στην υγεία των πολιτών τυχόν αποτυχία του.

 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top