Οι θρυλικές αντρογυναίκες της Λεμεσού: «Εμείς είμαστε γυναίκες από πάστα και ράτσα άγρια»

Οι θρυλικές αντρογυναίκες της Λεμεσού: «Εμείς είμαστε γυναίκες από πάστα και ράτσα άγρια»

Δυναμικές και ευρηματικές. Χασάπισσες και ζωεμπόρισσες. Περπάταγαν και τράνταζε η γη στα στενά του Λεμεσού κάθε που κατέβαιναν από τον τόπο τους, τον Πεδουλά.

Δεν ήταν σαν τις άλλες γυναίκες της εποχής τους. Δεν μίλαγαν, δεν συμπεριφέρονταν, δεν φτιάχνονταν σαν γυναίκες.

Τίποτα πάνω τους δεν μαρτυρούσε τη θηλυκή τους φύση, ούτε καν το στήθος τους, που ήταν ένα με το στέρνο τους. Στο διάβα τους όλοι έκαναν στην άκρη.

Οι αδελφές Μαρίκα και Παναγιώτα Χατζιηωάννου είχαν κερδίσει τον σεβασμό της περιοχής με το σπαθί τους.

Αντρογυναίκες με τα όλα τους, άφησαν το δικό τους στίγμα και τη δική τους ιστορία στην κοσμοπολίτισσα πόλη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Αναμέναμε όλη μέρα τον ανασχηματισμό… αλλά οι ανακοινώσεις παίρνουν νέα παράταση- Οι τελευταίες πινελιές του Χριστοδουλίδη και τα ονόματα που «κλειδώνουν»

Η αναμονή για τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό της κυβέρνησης παρατείνεται, καθώς παρά τις προσδοκίες για ανακοινώσεις εντός της ημέρας, αυτές τελικά μετατίθενται για αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχίζει να βάζει τις τελευταίες πινελιές στο νέο κυβερνητικό σχήμα, προχωρώντας στις τελικές του αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE