ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσίασε το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ

Παρουσίασε το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ

Για το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» ενημέρωσε στο Κάιρο ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ.

Η τρίτη φάση του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ», που θα διεξαχθεί το Μάρτιο στη Μελβούρνη, αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που συζήτησαν το Σαββάτο (12/1) στο Κάιρο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουΐκ, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, από τον οποίο έγινε δεκτός, σήμερα στο Κάιρο.

«Ενημέρωσα τον κ. Σούκρι για το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», που τόσο ενδιαφέρει την Αίγυπτο. Το πρόγραμμα, που μαζί με τη Ναμπίλα Μάκραμ και τον Φώτη Φωτίου της Κύπρου, στη τρίτη του φάση θα το διεξάγουμε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στις 25, 26 και 27 Μαρτίου, με κύριο θέμα, το πόσο μπορούν να προσφέρουν οι ομογενείς μας στην ανάπτυξη της Αυστραλίας και το τί μπορούν να κάνουν και για τις τρεις πατρίδες τους, στα οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουΐκ.

Κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, που έγινε «σε ένα πάρα πολύ καλό και φιλικό κλίμα», ο κ. Κουΐκ αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής Αφρικανικής και Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα γίνει στις Βρυξέλλες, 21 και 22 Ιανουαρίου, με βασικό θέμα την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Τέλος, κατά τη συζήτησή τους, όπως ο κ. Κουΐκ τόνισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, «ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ εξέφρασε την ικανοποίηση της Αιγύπτου για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top