ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΟΑΥ: 'Ελκυστικό πρόγραμμα για γιατρούς από την Ελλάδα το ΓεΣΥ'

Πρόεδρος ΟΑΥ: 'Ελκυστικό πρόγραμμα για γιατρούς από την Ελλάδα το ΓεΣΥ'

Το δικαίωμα στη συμπληρωμή των γιατρών του ΓεΣΥ συζήτησε η Επιτροπή Υγείας.

Το δικαίωμα στους γιατρούς του ΓεΣΥ να χρεώνουν μέχρι 25 ευρώ κατά τη διάρκεια της νύκτας, των αργιών και των Σαββατοκύριακων ενέκρινε την Πέμπτη (17/1) η Επιτροπή Υγείας της Βουλής κατά τη συζήτηση των συμπληρωματικών κανονισμών, οι οποίοι θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια την μεθεπόμενη Παρασκευή.
 
Σε δηλώσεις του μετά την Επιτροπή, ο Πρόεδρος της Κώστας Κωνσταντίνου είπε πως σήμερα είχαν ενώπιον τους, συμπληρωματικούς κανονισμούς σχετικά με τη συμπληρωμή των γιατρών και διαφαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, να δίνει το δικαίωμα στο προσωπικό και στους γιατρούς, ειδικούς και γενικούς, να έχουν επιπλέον εισόδημα από 0-25 ευρώ.
 
Όπως είπε, εναπόκειται στους ίδιους τι ποσό θα ζητάνε μέσα στο πλαίσιο από 0-25 ευρώ κατά τη διάρκεια των ωρών από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το επόμενο πρωί, του Σαββατοκύριακου και των αργιών. «Όλα αυτά ήταν το αποτέλεσμα διαβούλευσης μεταξύ του Υπουργού Υγείας, των Συντεχνιών και του ΟΑΥ και αυτό ήταν η συμφωνία», πρόσθεσε.
 
Όπως είπε ο κ. Κωνσταντίνου, αυτή είναι η ουσιαστική αλλαγή που προβλέπεται μέσα στους κανονισμούς, οι οποίοι θα κατατεθούν στην Ολομέλεια την μεθεπόμενη Παρασκευή.
 
Μιλώντας εντός της Επιτροπής, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ Θωμάς Αντωνίου είπε πως είναι λανθασμένη η θέση ότι θα υπάρξει προσπάθεια να προσελκυστούν γιατροί από την Ελλάδα για το ΓεΣΥ και σημείωσε πως θα προσπαθήσουν να πείσουν όλους τους γιατρούς να ενταχθούν στο σύστημα.
 
Όπως εξήγησε, δεν έγινε καμία ιδιαίτερη πρόσκληση ούτε προτίθενται να προσκαλέσουν γιατρούς από Ελλάδα να ενταχθούν αλλά, σημείωσε, αν στην Ελλάδα οι απολαβές των γιατρών κυμαίνονται από 25 μέχρι 30 χιλιάδες ευρώ ετησίως και στο ΓεΣΥ ο ετήσιος μισθός θα ανέρχεται στις 150 χιλιάδες, τότε αυτό από μόνο του αποτελεί ένα ελκυστικό πρόγραμμα για αυτούς.

Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top