Κυπριακό: Το διακύβευμα της νέας πενταμερούς διάσκεψης - Σημείο καμπής ή χαμένη ευκαιρία
Το Κυπριακό εισέρχεται ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή, ενόψει της νέας πενταμερούς διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, στη Νέα Υόρκη.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί διερωτήθηκε αν η τ/κ πλευρά θα πρέπει να σταματήσει να υπερασπίζεται μια δίκαιη και λογική λύση που θα διασφαλίζει τη διαρκή ειρήνη κι αν θα πρέπει να πει στο σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ πως η ομοσπονδιακή λύση έχει τελειώσει και ότι «συζητάμε μόνο για ένα μοντέλο συνεργασίας μεταξύ δύο κρατών».
Ο Τ/κ ηγέτης εξέφρασε τη θέση ότι η τ/κ πλευρά θα πρέπει να διατηρήσει μια σταθερή και σαφή στάση χωρίς να ταλαντεύεται, εμμένοντας στις παραμέτρους του ΟΗΕ και στις παλαιότερες συμφωνίες.
«Πρέπει να λάβουμε υποστήριξη από τρίτους και να αγωνιστούμε», είπε.
Είπε, επίσης, ότι η παρέλευση του χρόνου εξυπηρετεί μόνο τη διχοτόμηση και διερωτήθηκε αν αυτή είναι η καλύτερη λύση για το νησί.
Κατέληξε, λέγοντας ότι αν οι Ε/κ και Τ/κ αποτύχουν να μοιραστούν μεταξύ τους το νησί και τον πλούτο του, τότε θα το πράξουν άλλοι.
ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις