ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Τραγική νομοθεσία: «Κύπριος σημαίνει Τούρκος υπήκοος» - Ζητούν άμεση τροποποίηση

ΚΥΠΡΟΣ: Τραγική νομοθεσία: «Κύπριος σημαίνει Τούρκος υπήκοος» - Ζητούν άμεση τροποποίηση

Επιεικώς τραγικά τα όσα γράφονται στους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον καιρό της Αγγλοκρατίας και ακόμη δεν τροποποιήθηκαν.

Συγκεκριμένα, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, βρίσκεται πρόταση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου για αλλαγή πολλών ορισμών όπως γράφονται στους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικό και τρανταχτό παράδειγμα είναι ο ορισμός του Κύπριου, ο οποίος γράφεται ως εξής: «’Κύπριος’ σημαίνει πρόσωπο, το οποίο, ενώ ήταν πρώην Τούρκος Υπήκοος, απέκτησε ή δικαιούται να αποκτήσει Βρεττανική Υπηκοότητα, δυνάμει των περί Κύπρου (Προσάρτηση) Διαταγμάτων εν Συμβουλίω, 1914 έως 1943, και περιλαμβάνει τέκνο τέτοιου προσώπου το οποίο είναι ή δικαιούται να γίνει Βρεττανός υπήκοος και οποιοδήποτε απόγονο τέτοιου τέκνου το οποίο γεννήθηκε στη Δημοκρατία».

Ορισμός ο οποίος γράφεται, μεταξύ άλλων, στον «Ο περί Ερμηνείας Νόμος (ΚΕΦ.1)».

Με την τροποποίηση που προτείνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ – και αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» - «Κύπριος (θα) σημαίνει πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας και περιλαμβάνει πρόσωπο του οποίου ο γονέας ή οι γονείς είναι κυπριακής καταγωγής».

Πέραν τούτου, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως πολλοί είναι οι ορισμοί που «έμειναν» επί αγγλοκρατίας και δεν είναι καθόλου τιμητικοί, ενώ αξιοσημείωτο είναι γεγονός πως ο νόμος που αφορά την εκλογή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι γραμμένος ο μισός στην αγγλική γλώσσα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top