ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΦΟΝΙΚΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Βγαίνει από το Ψυχιατρείο ο 13χρονος – Καμιά πάθηση που να επιβάλλει την κράτησή του

ΦΟΝΙΚΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Βγαίνει από το Ψυχιατρείο ο 13χρονος – Καμιά πάθηση που να επιβάλλει την κράτησή του

Λήγει το διάταγμα κράτησης από το Ψυχιατρείο Αθαλάσσας, του 13χρονου που τραυμάτισε θανάσιμα την 9χρονη αδελφή του στην Λάρνακα, όπου νοσηλεύεται μετά το τραγικό συμβάν της 11ης Νοεμβρίου 2018.

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο 13χρονος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος από το Ψυχιατρείο Αθαλάσσας, αφού σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» οι παιδοψυχίατροι γνωμάτευσαν ότι δεν προκύπτει κάποια πάθηση που να επιβάλλει την κράτησή του σ’ αυτόν τον χώρο.

Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθούν να βρουν λύσεις για τη συνέχεια της ζωής του ανήλικου.

Η σκέψη που έγινε να επιστρέψει στο σχολείο, φαίνεται να απομακρύνεται αφού υπάρχουν επιφυλάξεις σχετικά με την αντιμετώπιση που θα τύχει από τους άλλους μαθητές αλλά και με την συμπεριφορά του ιδίου.

Επίσης, έγινε σκέψη όπως την γονική μέριμνά του, αναλάβει το κράτος μέσω του Γραφείου Ευημερίας και στην συνέχεια ο 13χρονος να μεταφερθεί σε κάποιο χώρο (διαμέρισμα) όπου θα διαμένει μαζί με νοσηλευτή επί 24ωρου βάσεως.

Έχει μελετηθεί και η λύση μεταφοράς του ανήλικου στο εξωτερικό σε ειδικό κέντρο αναμόρφωσης, ωστόσο υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες αφού θα πρέπει να εξεταστεί και να γίνει αποδεκτή και η Δημοκρατία να καταβάλει τα σχετικά έξοδα που θα προκύπτουν.

Πάντως, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο πατέρας του 13χρονου είναι συνεργάσιμος και επιθυμεί το καλύτερο για το παιδί του.

Ερωτηματικό παραμένει ποιος θα αναλάβει την γονική μέριμνα του παιδιού μετά την λήξη του διατάγματος κράτησής του στο Ψυχιατρείο , αν δηλαδή θα παραμείνει στον πατέρα του ή θα πάει στο κράτος μετά από αίτηση στο δικαστήριο.

Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, Νομική Υπηρεσία, Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Αστυνομία, αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου στις αρχές Φεβρουαρίου για να λάβουν αποφάσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top