ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ: Στο πόδι η Αστυνομία – Δύο Συλλαλητήρια – Ψηφίζεται η «Συμφωνία των Πρεσπών»

ΑΘΗΝΑ: Στο πόδι η Αστυνομία – Δύο Συλλαλητήρια – Ψηφίζεται η «Συμφωνία των Πρεσπών»

Επί ποδός πάνω από 1.500 αστυνομικοί στην Αθήνα, υπό τον φόβο επεισοδίων λόγω Συλλαλητηρίων που προγραμματίζονται για την Πέμπτη (24/1).

Ενώ ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη ψήφιση - εκτός απροόπτου - της Συμφωνίας των Πρεσπών, δυο Συλλαλητήρια ανακοινώθηκαν για τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης (24/1) στο κέντρο της Αθήνας.

 Το πρώτο στην πλατεία Συντάγματος, χωρίς εξέδρα και ομιλητές, από την “Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας” που διοργάνωσε και το τελευταίο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στην Αθήνα και το δεύτερο στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ) από το ΚΚΕ.

Στο μεταξύ αυστηρά μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας στη βουλή για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, λαμβάνει η ΕΛΑΣ, με στόχο να αποτρέψει εντάσεις και απρόοπτα όχι μόνο έξω από τη βουλή αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο, επί της Ηρώδου Αττικού, όπου η πρόσβαση απαγορεύεται με κλούβες που έχουν τοποθετηθεί.

 Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ θα επιστρατευτούν πάνω από 1.500 αστυνομικοί υπό τον φόβο των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγελθεί.

Το πρωί της Τετάρτης (23/1) ξεκίνησε η διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλης ώστε το βράδυ της Πέμπτης (24/1) να αρχίσει η οριστική ονομαστική ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται πως απαραίτητη προϋπόθεση για την κύρωση της Συμφωνίας αποτελούσε η τροποποίηση συγκεκριμένων άρθρων του Συντάγματος της ΠΓΔΜ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top