ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάμπα στα πέναλτι και… ΤΕΛΙΚΟ η Τσέλσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάμπα στα πέναλτι και… ΤΕΛΙΚΟ η Τσέλσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρεις Βραζιλιάνοι των «μπλε» σκόραραν στη ρώσικη ρουλέτα, η Τσέλσι επικράτησε 4-2 της Τότεναμ (2-1 κ.α.) και θα αντιμετωπίσει τη Σίτι στον τελικό του League Cup!

Τσέλσι και Τότεναμ είχαν από ένα ημίχρονο, οι Μπλε επικράτησαν 2-1 και ο δεύτερος ημιτελικός (1-0 οι Σπερς στο πρώτο) οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί οι Γουίλιαν, Ζορζίνιο και Λουίζ βρήκαν δίχτυα, ο Κέπα νίκησε τον Μόουρα, οι Μπλε επικράτησαν 4-2 και βρέθηκαν στον τελικό του League Cup, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σίτι. Ειναι η 8η φορά που η Τσέλσι θα βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης. Δυο ακόμα τραυματίες για τους Σπερς.

Με τον Αζάρ στα πλάγια και τον Ζιρού στο κέντρο της επίθεσης παρουσίασε ο Σάρι την ομάδα του. Oι Μπλε μπήκαν δυνατά στο ματς, πήραν την κατοχή, πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να βάλουν δύσκολα στους φιλοξενούμενους.

Ωστόσο, στο πρώτο 20λεπτο οι Σπερς είχαν τον τρόπο να βγάλουν τη μπάλα από την περιοχή, όχι όμως και να δημιουργήσουν. Η πίεση των γηπεδούχων έγινε εντονότερη και στο 27′ ήρθε το γκολ!

Ο Γιορέντε έδιωξε, η μπάλα στρώθηκε στον Kαντέ, ο Γάλλος έκανε το δυνατό σουτ και πέτυχε το 1-0. Ηταν το τέταρτο γκολ του φέτος, όσα είχε πετύχει στις προηγούμενες τρεις σεζόν στο Νησί.

Η Τότεναμ δεν μπόρεσε να αντιδράσει, η Τσέλσι συνέχισε να πιέζει και στο 38΄ ήρθε το δεύτερο γκολ. Γύρισε από δεξιά ο Αθπιλικουέτα και εύκολα από κοντά με το αριστερό ο Αζάρ έκανε το 2-0.

Από την έναρξη της περσινή σεζόν, ο Βέλγος έχει συμμετοχή σε επτά γκολ στα οκτώ τελευταία ματς για το League Cup (4 γκολ, 3 ασίστ). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση και στο 45′ έχασαν τεράστια ευκαιρία.

Ο Αζάρ βρήκε ανοιχτό γήπεδο, έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά ο Αλντερβάιρελντ με άψογο τάκλιν τον έκοψε από πίσω. Ο Βέλγος ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Ατκινσον δεν έδειξε κάτι (ήταν εκτός περιοχής).

Εντελώς διαφορετικό το ξεκίνημα της Τότεναμ στην επανάληψη, ανέβασε ρυθμό και σε ένα πεντάλεπτο έκανε ότι δεν μπόρεσε σε 45 λεπτά.

Στο 48′ η σουτάρα του Αλντερβάιρελντ πέρασε μόλις άουτ και στο 50′ ήρθε το γκολ. Πολύ ωραία σέντρα του Ρόουζ, ανάμεσα σε δυο μπήκε ο Γιορέντε και σκόραρε με κεφαλιά. Ηταν το 8ο γκολ του Ισπανού στα πέντε τελευταία του ως βασικός.

Η Τσέλσι προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά ο Ζιρού όταν βρέθηκε σε θέση βολής δεν κατάφερε να σκοράρει. Το ματς είχε ρυθμό, πάθος, με τον Ποκετίνο να δίνει ώθηση με την είσοδο του Μόουρα.

Μάλιστα, στο 70′ ο Βραζιλιάνος είχε μεγάλη ευκαιρία, αλλά το σουτ πέρασε άουτ. Οι Μπλε θα μπορούσαν να αποφύγουν τη ρώσικη ρουλέτα, αν στο 90′ ο Ζιρού με καρφωτή κεφαλιά δεν έστελνε τη μπάλα άουτ.

Σάμπα στα πέναλτι

Στη ρώσικη ρουλέτα, οι Ερικσεν, Ζορζίνιο, Γουίλιαν, Λουίζ βρήκαν δίχτυα, ο Κέπα νίκησε τον Μόουρα κι έστειλε την ομάδα του στον τελικό της 24/2 κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Τσέλσι: Κέπα, Λουίζ, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Έμερσον, Ζορζίνιο, Καντέ, Μπάρκλεϊ (81′ Κόβασιτς), Αζάρ, Πέδρο (76′ Γουίλιαν), Ζιρού.

Τότεναμ: Γκαζανίγκα, Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Οριέ, Ντέιβις (33’ Ρόουζ), Γουίνκς, Ντάιερ, Σισοκό (80′ Σάντσες), Έρικσεν, Λαμέλα, Γιορέντε (68′ Μόουρα).

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top