ΥΠΟΙΚ: 'Τεράστιες προσπάθειες για μέτρα κατά του ξεπλύματος - Η βελτίωση είναι δραστική'

ΥΠΟΙΚ: 'Τεράστιες προσπάθειες για μέτρα κατά του ξεπλύματος - Η βελτίωση είναι δραστική'

Δραστική η βελτίωσή μας με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες, λέει ο Υπουργός Οικονομικών στο ΚΥΠΕ.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπήρξαν στο παρελθόν αδυναμίες που έπληξαν την φήμη της Κύπρου ως χρηματοοικονομικού κέντρου. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες, έχουν θεσπιστεί αυστηρές διαδικασίες και υπάρχει έλεγχος», σημειώνει, σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, αναφορικά με το δημοσίευμα του Economist το οποίο αναφέρεται σε «αυξανόμενη πίεση» επί της Κύπρου και της Μάλτας για να λάβουν μέτρα κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο κ. Γεωργιάδης προσθέτει ότι η βελτίωση είναι δραστική και η διάθεση μας να λειτουργήσουμε σε πλήρη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες είναι δεδομένη. «Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο λειτουργεί και το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, το οποίο, εξάλλου, είναι κάτω από συνεχή αξιολόγηση και αναδιαμόρφωση», καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Με έναν λόγο προσεκτικά δομημένο, θεσμικά «ήπιο» αλλά πολιτικά αποκαλυπτικό, ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν επέλεξε, στην ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών της «θητείας» του, να επαναφέρει στο προσκήνιο τον πυρήνα της τουρκικής θέσης στο Κυπριακό: την απαίτηση για κυριαρχική ισότητα, έστω κι αν αυτή παρουσιάζεται με διαφορετικό λεξιλόγιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE