ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ακιντζί επιμένει ότι ο ΠτΔ κατά καιρούς μίλησε για λύση δύο κρατών

Ο Ακιντζί επιμένει ότι ο ΠτΔ κατά καιρούς μίλησε για λύση δύο κρατών

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί για να τονίσει τη σημασία, όπως είπε, του γεγονότος ότι στη χθεσινή συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τα κόμματα, υπήρξε ομογνωμία σε αριθμό θεμάτων. Επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι ο ΠτΔ κατά καιρούς αναφέρθηκε σε λύση δύο κρατών.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ακιντζί υπενθύμισε ότι και στη χθεσινή διάσκεψη Τύπου μαζί με τον Τσαβούσογλου αναφέρθηκαν στη βούλησή τους να εξευρεθεί λύση και ότι διαφωνούν με την συνέχιση του στάτους κβο. Αυτό, είπε μπορεί να επιτευχθεί με διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των ΗΕ . Ο Τ/κ ηγέτης προσθέτει στη γραπτή δήλωση πως με τον Τσαβούσογλου συμφώνησαν στο ότι η πολιτική ισότητα, όπως είπε , είναι αναγκαία και ότι βασική προϋπόθεση για επανάληψη των συνομιλιών είναι αυτές να μην είναι ανοικτού τέλους και με χρονοδιάγραμμα.

Ανέφερε ότι ασχέτως του γεγονότος ότι υπάρχουν διαφορές σε ορισμένα ζητήματα με τα κόμματα στη "βουλή" , για άλλη μια φορά υπήρξε ομογνωμία , ακούστηκαν όλες οι φωνές και υπήρξε δημοκρατική νοοτροπία. Ο Ακιντζί ανέφερε πως στον πολιτικό του βίο πάντα πίστευε στη δύναμη των πολλών και όχι στη γνώμη του ενός και έτσι πορεύεται και τώρα. 

Ο Τ/κ ηγέτης αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά καιρούς αναφέρεται σε διάφορα πράγματα, σε διάφορες περιστάσεις και υποστήριξε ότι έχει μιλήσει για άλλα μοντέλα λύσης όπως το μοντέλο των δύο κρατών , για συνομοσπονδία, χαλαρή ομοσπονδία και αποκεντρωμένη ομοσπονδία. Είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος σε δηλώσεις του έχει αναφέρει ότι δεν εννοούσε ακριβώς αυτό ( λύση 2 κρατών ή χαλαρή ομοσπονδία κλπ)  αλλά υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατό να προσπαθεί να παραπλανήσει τη μνήμη όλων την ίδια ώρα, όπως είπε.

Κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να πει ξεκάθαρα τι επιθυμεί για την κοινότητά του και να εξαλείψει τη σύγχυση που ο ίδιος έχει προκαλέσει, όπως είπε. Ανέφερε ότι αν υπάρχουν νέες ιδέες αυτές πρέπει να τεθούν και να συζητηθούν. Είπε πως η λύση ομοσπονδίας που βρίσκεται στο τραπέζι και σε αυτήν συμφωνούν τα κόμματα στην Κύπρο είναι μια επιλογή . Εξέφρασε την άποψη ότι αυτό το μοντέλο λύσης παραμένει το μόνο ρεαλιστικό μοντέλο που είναι και κοινώς αποδεκτό. Κατά τον Ακιντζί, αν ο κ. Αναστασιάδης  ψάχνει για κάτι άλλο , θα πρέπει να γνωρίζει ότι η πολιτική ισότητα πρέπει να περιλαμβάνεται σε αυτό που ψάχνει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top