ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Τρύπωσε» στην τετράδα και στον όμιλο τίτλου ο Απόλλων! – Σπουδαίες νίκες για ΘΟΪ και ΑΕΚ

«Τρύπωσε» στην τετράδα και στον όμιλο τίτλου ο Απόλλων! – Σπουδαίες νίκες για ΘΟΪ και ΑΕΚ

Ο Απόλλων την υστάτη μπήκε στην τετράδα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α΄ Κατηγορίας Γυναικών.

Στη 14η και τελευταία αγωνιστική, οι «γαλάζιες» κέρδισαν στην Πάφο τον Κorantina Homes Παφιακό με 3-1 σετ και έστειλε την Ολυμπιάδα στον Όμιλο διαβάθμισης.

Η προσφυγική ομάδα έχασε στην έδρα της από την Ανόρθωση που πέτυχε το 13 στα 13 με 3-0 σετ.

Σπουδαία νίκη και για το ΘΟΙ Αυγόρου που κέρδισε στην Τεχνική Σχολή την Αναγέννηση Δερύνειας με 3-0 και έκανε βήμα… σωτηρίας πριν από την τελική φάση.

Εξάλλου, η Τεχνοοικία ΑΕΚ κέρδισε στη Λεμεσό την Robo Markets ΑΕΛ με 3-1 σετ και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στην ρέγκιουλαρ σίζον.

13αρι η Ανόρθωση

ΣΑΛΑ ΝΕΑΠΟΛΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0-3 (22-25, 17-25, 16-25)

Δεκατριάρι πέτυχε η Ανόρθωση. Στην 14η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α΄ Κατηγορίας Γυναικών πέτυχε την 13η διαδοχική της νίκη (σ.σ. υπολείπεται ο αγώνας της Τρίτης με την Robo Markets ΑΕΛ).

Η «Μεγάλη Κυρία» μπαίνει από θέση ισχύος στον Όμιλο τίτλου στοχεύοντας το τρόπαιο ξανά. Η Ολυμπιάδα έχασε ένα κρίσιμο αγώνα για την τετράδα και έμεινε στην 5η θέση και στον Όμιλο της διαβάθμισης την 14η αγωνιστική.

Η Ανόρθωση πέτυχε το στόχο της στο πρώτο σετ και επιβλήθηκε με 25-22 στο πρώτο σετ και έβαλε πίεση στην Ολυμπιάδα Νεαπόλεως.

Απόλυτη ήταν η κυριαρχία της Ανορθώσεως στο δεύτερο σετ και επιβλήθηκε κατά κράτος επί της Ολυμπιάδας με 25-17 γράφοντας το 2-0 στα σετ.

Η ομάδα του Μπόσκοβιτς δεν σταμάτησε ούτε στο τρίτο σετ το οποίο «καθάρισε» με 25-16 και τον αγώνα με 3-0 σετ.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Θ. ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ): Οικονομίδου, Μορόνου, Γκούντγουορθ, Πέτρου, Χαραλάμπους, Νικολογιάννη – Λίμπερο: Κούτα. –Αλλαγές: Ψιλογένη, Μποζάνου, Χαραλαμπίδου, Προκοπίου.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Κιγιάκοβα, Σταυρινίδου, Ράντονιτς,Καετάνο, Χαραλάμπους, Βασιλείου – Λίμπερο: Δαϋίδ. – Αλλαγές: Αγγελίδη.

Μπήκαν τετράδα οι «Αμαζόνες»

ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Κorantina Homes ΠΑΦΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ 1-3 (20-25, 25-15, 15-25, 20-25)

Στην τετράδα και στον Όμιλο του τίτλου «τρύπωσε» την υστάτη ο Απόλλων.

Η ομάδα με μέταλλο πρωταθλήτριας κέρδισε μετά από ψυχωμένη εμφάνιση την 14η αγωνιστική τον Korantina Homes Παφιακό στηΣάλα Αφροδίτη με 3-1 σετ και δεν θα απουσιάσει ούτε φέτος από τα μεγάλα παιχνίδια.

Η Παφιακή ομάδα τερμάτισε στην κανονική διάρκεια στην 6η θέση με 13 πολύτιμους βαθμούς και αναμένει τη φάση του Ομίλου διαβάθμισης με αισιοδοξία ότι θα καταφέρει το στόχο της παραμονής.

Αποφασισμένος έδειξε ο Απόλλων στα αρχικά στάδια του αγώνα και επιβλήθηκε με 20-25 ανοίγοντας το σκορ στη Σάλα Αφροδίτη σερ ένα κρίσιμο αγώνα για τις Λεμεσιανές.

Η ομάδα του Korantina Homes Παφιακού ήταν εκπληκτική στο δεύτερο σετ μη αφήνοντας περιθώρια στις Λεμεσιανές. Η ομάδα της Πάφου κέρδισε 25-15 και ισοφάρισε τον αγώνα. Η πίεση πλέον μεταφέρθηκε στο τερέν του Απόλλωνα.

Με το «ίδιο νόμισμα πλήρωσαν» οι «γαλάζιες» της Λεμεσού τις «μπλε» της Πάφου στο τρίτο σετ. Ξεπερνώντας την κακή απόδοση του δεύτερου σετ οι παίκτριες του Μ. Παναγίδη επανήλθαν κέρδισαν με 25-15 και ανέκτησαν το προβάδισμα 2-1 σετ.

Το αποτέλεσμα στη Λευκωσία και η ήττα της Ολυμπιάδας έβαλε «φτερά» στα πόδια των Λεμεσιανών που παρά τις δυσκολίες κέρδισαν το τέταρτο σετ με 25-20 και τον αγώνα με 3-1 σετ.

Κorantina Homes ΠΑΦΙΑΚΟΣ (ΣΤ. ΜΑΣΙΑΣ): Χριστοδούλου, Τολεντίνο, Μίλκα, Γιωργαλλά, Χατζηλαμπρή, Βέρμπλ. – Λίμπερο: Κουππή. – Αλλαγές: Τίλλεϊ, Νικολάου, Δημητρίου.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Μ. ΠΑΝΑΓΙΔΗΣ): Μανίταρου, Καριόκα, Αγκουέρο,Δ. Σιμανόφσκι,Ιωαννίδου, Πέρεζ – Λίμπερο: Zακχαίου. – Αλλαγές: Ι. Σιμανόφσκι,Λεωνίδου,Μιχαήλ, Χριστοφόρου.

Βήμα… σωτηρίας

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΥΓΟΡΟΥ: ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ 3-0 (25-22, 25-23, 25-19)

Βήμα σωτηρίας έκανε το ΘΟΙ Αυγόρου στην 14η και τελευταία αγωνιστική της ρέγκιουλαρ σίζον στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών.

Η ομάδα του Νοβάκωφ εκμεταλλεύτηκε πλήρως την έδρα της στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου, αφού ενώπιον 200 θεατών, κέρδισε με 3-0 την Αναγέννηση Δερύνειας. Το ΘΟΙ ανέβηκε στους 08 βαθμούς αφήνοντας στους 04 την Αναγέννηση και τα πάντα θα κριθούν στον Όμιλο διαβάθμισης όπου θα ανταμώσουν δυο φορές.

Με νύχια και με δόντια πάλεψαν «μελανόλευκες» και πράσινες» στο τερέν της Τεχνικής Σχολής Αυγόρου με το ΘΟΙ όμως να επιβάλλεται 25-22 και να ανακτά το ψυχολογικό προβάδισμα στο ντέρμπι της ουράς.

Το δεύτερο σετ δεν διέφερε σε καμιά περίπτωση από το πρώτο, αφού το σασπένς διατηρήθηκε. Το ΘΟΙ κατάφερε πάλι να κερδίσει αυτή τη φορά 25-23 και να αυξήσει σε 2-0 σετ το προβάδισμά της.

Στο τρίτο σετ με την ψυχολογία στα ύψη η ομάδα του ΘΟΙ κέρδισε με 25-19 και εξασφάλισε το τρίποντο.

ΘΟΙ ΑΥΓ. (Λ. ΝΟΒΑΚΩΦ): Φόρτες, Λεγκρός, Κάρυου, Κάμπος, Μιχαήλ, Χατζηκωνσταντίνου – Λίμπερο: Παπαδοπούλου. – Αλλαγές: Χασραλάμπους,.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ (Ι. ΚΟΥΜΗ): Ειρ. Λουκά, Σορένια, Χατζηθωμά, Σομπόλ, Γκρίμπαν, Αντωνίου – Λίμπερο: Μ. Λουκά. – Αλλαγές: Φελλά.

Δεύτερη και σε θέση ισχύος η Τεχνοοικία ΑΕΚ

ΣΑΛΑ ΑΕΛ: Robo Markets ΑΕΛ – Τεχνοοικία ΑΕΚ 1-3 (22-25, 25-20, 21-25, 23-25)

Από θέση ισχύος μπαίνει η Τεχνοοικία ΑΕΚ στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και τον Όμιλο του τίτλου.

Οι «κιτρινοπράσινες» κέρδισαν στη Λεμεσό την Robo Markets ΑΕΛ με 3-1 μετά από ένα πολύ ωραίο αγώνα (ήταν ζωντανό στη Cytavision) και εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α΄ Κατηγορίας Γυναικών.

Η Robo Markets ΑΕΛ που ήταν ενισχυμένη με νέα ξένη την Βαλέντσια, έχασε για πρώτη φορά μετά από τον Νοέμβριο.

Οι «γαλαζοκίτρινες» έμειναν τρίτες, αφού ότι και να γίνει στο αναβληθέν ντέρμπι με την Ανόρθωση, δεν προλαβαίνουν τη δεύτερη θέση.

Η Τεχνοοικία ΑΕΚ εμφανίστηκε πιο σίγουρη σε ένα πολύ ανταγωνιστικό σετ όπως ήταν το πρώτο, και κέρδισε την πολύ καλή Robo Markets ΑΕΛ που ενισχύθηκε με τη Βαλέντσια με 25-22. Το 0-1 μέσα στη Λεμεσό έδωσε αυτοπεποίθηση στις Λαρνακείς.

Άμεση η απάντηση των «γαλαζοκιτρίνων» της Λεμεσού αφού βελτιώθηκαν στο δεύτερο σετ και επιβλήθηκαν με 25-20 ισοφαρίζοντας το ντέρμπι της δεύτερης θέσης.

Σε ένα κλειστό σετ οι «κιτρινοπράσινες» ήταν πιο ψύχραιμες κερδίζοντας το τρίτο σετ με 25-21 και έγραψαν το 2-1 στα σετ.

Στο τέταρτο σετ οι δυο ομάδες έδειξαν αντοχές με σκοπό να το πάρουν, αλλά η Τεχνοοικία ΑΕΚ κατάφερε να επιβληθεί με 25-23 και να κερδίσει με 3-1 σετ.

Robo Markets ΑΕΛ (Β. ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ): Πένε, Πεχλιβάνη, Μάγκντιτς, Βαλέντσια, Παύλου, Κωνσταντίνου – Λίμπερο: Kατσουνωτού. – Αλλαγές: Σπύρου.

Τεχνοοικία ΑΕΚ (ΑΛ. ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ): Iορδάνους, Γκόγκιτς, Στρίμερ, Νικ. Στυλιανού, Λοβ, Αιμ. Δημητρίου – Λίμπερο: Mοσφιλιώτη. – Αλλαγές: Ειρ. Ιωάννου, Στ. Ιωάννου.

Η βαθμολογία (14η αγωνιστική)

1. Ανόρθωση (σε 13 αγώνες) 39-03 39
2. Τεχνοοικία ΑΕΚ 35-10 33
3. Robo Markets ΑΕΛ 31-15 28
4.Απόλλων 24-27 21
5. Ολυμπιάδα Ν. 24-30 19
6. Korantina Homes Παφιακός 18-32 13
7. ΘΟΙ Αυγόρου 14-38 08
8. Αναγέννηση Δερ. 11-41 04

Πηγή: new.volleyball.org.cy

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top