ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΛ για επιστροφή στην κορυφή αν δεν… λιγοψυχήσει

Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΛ για επιστροφή στην κορυφή αν δεν… λιγοψυχήσει

Εάν θες, ή πιο σωστά, εάν ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις την υπέρβαση στο φετινό πρωτάθλημα, πέρα από την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου (που κι αυτό δεν είναι λίγο, αλλά έτερον εκάτερον), «ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

Μετά τις ήττες του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα, η ΑΕΛ έχει μπροστά της μία ΜΕΓΑΛΗ ευκαιρία για να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας το απόγευμα της Κυριακής (03/02) και να στείλει ηχηρό μήνυμα σε όλους όσοι επιμένουν πως έχει «ταβάνι» την 3η θέση και δεν τη θεωρούν ικανή για να διεκδικήσει τον τίτλο, παρότι βρίσκεται σταθερά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Στις προηγούμενες φορές πάντως που η ΑΕΛ είχε φέτος την ευκαιρία για το μεγάλο «άλμα» που θα της έδινε άλλο «αέρα» και ψυχολογία ενόψει της συνέχειας, λιγοψύχησε και αδίκησε τον εαυτό της.

Αναφερόμαστε στο Λεμεσιανό ντέρμπι του Α΄ γύρου απέναντι στον Απόλλωνα, στο παιχνίδι με την Ανόρθωση στο Τσίρειο, αλλά και σε αυτό με τον ΑΠΟΕΛ, όπου ήταν σκιά του καλού της εαυτού και δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα βαθμό.

Αυτό όμως δεν πρέπει να συμβεί και απέναντι στην ΑΕΚ, γιατί πλέον, θα βάλει στο «κόλπο» και τη φορμαρισμένη ομάδα της Λάρνακας και θα μπει σε κίνδυνο ακόμα και η 3η θέση που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο 100%!

Στη χειρότερη περίπτωση, η ΑΕΛ θα πρέπει να πάρει έστω το βαθμό της ισοπαλίας για να διατηρήσει το +9, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παίξει για το Χ όπως έκανε κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, που ήταν παντελώς ακίνδυνη επιθετικά.

Οι παίκτες της Λεμεσιανής ομάδας θα πρέπει αυτή τη φορά να πιστέψουν περισσότερο στους εαυτούς τους, το ίδιο και ο προπονητης στις δικές του ικανότητες αλλά και της ομάδας του και να μπουν στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό με το… «μαχαίρι στα δόντια» και με την αυτοπεποίθηση να ξεχειλίζει, αποφεύγοντας όσο γίνεται τα πολλά και αβίαστα λάθη και έχοντας μεγάλη συγκέντρωση στο ανασταλτικό αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι, για να μπορέσουν να διακόψουν το νικηφόρο σερί της ομάδας του Ιδιάκεθ, που θα έρθει «γκαζωμένη» για το διπλό.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ πάντως, δούλεψε αρκετά στις προπονήσεις με τους παίκτες του στο κομμάτι της τακτικής και εικάζουμε ότι θα παρουσιάσει μία πιο… τολμηρή ΑΕΛ σε σχέση με το πως παρουσιάστηκε στο Α΄ ημίχρονο κόντρα στην ΕΝΠ αλλά και σε ολόκληρο το ματς απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Θυμίζουμε την αποστολή που ανακοίνωσε ο Βόσνιος τεχνικός μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης του Σαββάτου (02/02):

Τζοσιμάρ Βοζίνια, Πάτρικ Πρόσεκ, Μιχάλης Κυριάκου, Αντνάν Αγκάνοβιτς, Ανδρέας Αβραάμ, Νιλς Τεϊσέϊρα, Χρίστος Γουίλερ, Μπόρις Γκοντάλ, Κέβιν Λαφράνς, Ντόσσα Τζούνιορ, Αντρέ Τεϊσέϊρα, Γιόν Γκαστανιάγα, Νταβόρ Ζντραβκόφσκι, Ιρένε Φιντέλις, Λεάντρο Σίλβα, Μάρκο Αντάμοβιτς, Άλεξ Ντα Σίλβα, Αντόνια Τζαρσίνιο, Ρούμπεν Χουράδο, Αντρέας Μακρής, Νέστορας Μυτίδης.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top