ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαδόπουλος: «Αναγκαία η ανάδειξη της αρνητικής στάσης της Τουρκίας»

Ν. Παπαδόπουλος: «Αναγκαία η ανάδειξη της αρνητικής στάσης της Τουρκίας»

Την  ώρα που οι πληροφορίες θέλουν την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λούτ, σε μια νέα πρωτοβουλία για συμφωνία στους όρους αναφοράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων,  οφείλουμε να αναδείξουμε την άρνηση της Τουρκίας να βοηθήσει την προσπάθεια αυτή, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του ετήσιου μνημοσύνου των πεσόντων στη μάχη του Αγίου Σωζόμενου, που τελέστηκε στην εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα - Χαράκη, στη Λεμεσό, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως "οφείλουμε ν` αναδείξουμε την άρνηση από πλευράς της Τουρκίας για να βοηθήσει ή να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια, καθώς οι Τούρκοι αξιωματούχοι απροκάλυπτα πλέον λένε πως δεν θα συναινέσουν προς οποιανδήποτε πρωτοβουλία για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων πριν τον Μάη".

Αντίθετα, συνέχισε, βλέπουμε καθημερινά κλιμάκωση της έντασης και παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε αυτές οι παραβιάσεις είναι στην ΑΟΖ, είτε αλλού.

«Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο οφείλουμε να στείλουμε τα απαραίτητα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι το πρόβλημα σε ό,τι αφορά στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων βρίσκεται στην Άγκυρα", συμπλήρωσε.

Κληθείς να αναφέρει αν είναι τελικά απαισιόδοξος για την αποστολή της κ. Λούτ στην Κύπρο, απάντησε πως "δεν είναι ζήτημα αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας, είναι θέμα να σταθμίσουμε σωστά τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας".

Δυστυχώς, πρόσθεσε, η δυσάρεστη διαπίστωση είναι πως αυτήν την κρίσιμη περίοδο, η τουρκική αδιαλλαξία βρίσκεται στο απόγειο της και συμπλήρωσε "δεν είναι τυχαίο ότι απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα, Τούρκοι αξιωματούχοι επιμένουν πως όλες οι μορφές λύσης πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι, περιλαμβανομένων και των εισηγήσεων για συνομοσπονδία και για δυο χωριστά κράτη".

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ υπογράμμισε ότι "για εμάς, τέτοιες λογικές, είναι απαράδεκτες".

Σε ερώτηση αν δεν είναι τελικά αρκετή μια συμφωνία για συνάντηση μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας και Τ/κ ηγέτη, ο κ. Παπαδόπουλος υπέδειξε ότι "το κλειδί της λύσης του Κυπριακού βρίσκεται στην Άγκυρα και όποιος πιστεύει το αντίθετο, απλά δεν κατανοεί το πραγματικό πρόβλημα σε όλη τη διαδικασία, που είναι οι τουρκικές επιδιώξεις και αδιαλλαξία".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top