ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξω φρενών ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής για τους πρόσκοπους που χάθηκαν στο Τρόοδος

Έξω φρενών ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής για τους πρόσκοπους που χάθηκαν στο Τρόοδος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα (3/2) στις 8 το πρωί, η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας, που στήθηκε από χθες (2/2) το απόγευμα, για τη διάσωση 21 προσώπων που χάθηκαν στην περιοχή Τροόδους, ωστόσο, με αφορμή το όλο ζήτημα ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, προειδοποιεί πως θα ‘ρθει η ώρα δυσάρεστων γεγονότων.

Ο κ. Τράγκολας έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνουν τον προσανατολισμό τους σε μονοπάτια της φύσης στις περιοχές του Τροοδους ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες ομάδες πεζοπόρων _ περιπατητών με την συμμετοχή μάλιστα και μικρών παιδιών ! Δεν είναι η πρώτη φορά που στήνεται ολόκληρη επιχείρηση για εντοπισμό και διάσωση τους! Το θέμα είναι με ποιες γνώσεις , διαδρομής , τοπογραφίας , προσανατολισμού , φυσικής κατάστασης , επιβίωσης , εκπαίδευσης κλπ. , αναλαμβάνονται τέτοιου είδους δράσεις , ιδιαίτερα από τους συνοδούς ! Αυτού του είδους οι δραστηριότητες πρέπει να τύχουν νομοθετικής ρύθμισης για την οποία και λόγο και ρόλο έχει να διαδραματίσει η Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας , Αγωνιστικής Αναρρίχησης , Καταρρίχησης και Προσανατολισμού η οποία πρέπει να αναλάβει και σχετική πρωτοβουλία ! Διαφορετικά θα ‘ρθει η ώρα δυσάρεστων γεγονότων!».

Να σημειώσουμε πως γύρω στις 6.15 το απόγευμα του Σαββάτου 2/1 , λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι ομάδα προσκόπων αποτελούμενη από 17 ανήλικα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και τέσσερις συνοδούς, ξεκίνησαν από τις δύο το μεσημέρι από το Τρόοδος για να περπατήσουν το μονοπάτι της φύσης «Μνήματα των Επισκόπων», με προορισμό την Κακοπετριά, ενώ λόγω των χιονιών, έχασαν τον προσανατολισμό τους και ζήτησαν βοήθεια.

Οι πρόσκοποι εντοπίστηκαν γύρω στις 9.45μ.μ, σε χαράδρα στην περιοχή «Αρκάτζι του Πικρομηλουθκιού» στην τοποθεσία «Ατσουποκάμηλος» και μεταφέρθηκαν με το ελικόπτερο της Αστυνομίας με ασφάλεια στα ασθενοφόρα που τους ανέμεναν στην περιοχή Τροόδους και στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και στο Νοσοκομείο Κυπερούντας, για προληπτικούς λόγους και στη συνέχεια απολύθηκαν.

Επίσης, έγινε διάσωση ενός αστυνομικού ο οποίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και απολύθηκε. Επιπρόσθετα, έγινε διάσωση ενός εθελοντή ηλικίας 45 ετών, ο οποίος έπεσε σε χαράδρα και υπέστη κατάγματα στα δύο του πόδια και στα πλευρά. Ο 45χρονος κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Mέχρι τις 8 σήμερα (3/2)το πρωί, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια με το ελικόπτερο της Αστυνομίας και τα τελευταία 15 πρόσωπα (αστυνομικοί, μέλη της ΕΜΑΚ, του Τμήματος Δασών, εθελοντές και συνοδοί προσκόπων) που παρέμειναν στην περιοχή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top